Очакат 50 000 зрители на слалома в Шладминг

„Атмосферата в Китцбюел бе невероятна, очаквам същото и в Шладминг”, коментира една от звездите този сезон Феликс Нойройтер.

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 27 Яну 2015
0
441

50 000 зрители се очаква да присъстват на днешния слалом при мъжете в австрийския курорт Шладминг. Стартът е последен от световната купа преди започващото следващата седмица в понеделник световно първенство по алпийски ски в САЩ.

„Атмосферата в Китцбюел бе невероятна, очаквам същото и в Шладминг”, коментира една от звездите този сезон Феликс Нойройтер.

Той е лидер в класирането за световната купа в дисциплината с 480 точки и сред основните фаворити за успех в състезанието, чийто първи манш започва в 18,45 ч. българско време. Ако Нойройтер се пребори за победата това ще бъде първата такава на германски скиор в Шладминг от 1990 г. насам.

10 от последните 17 състезания в курорта са печелени от представители на домакините. Нито веднъж пък стартът не е печелен от представител на Швейцария. Най-доброто класиране в Шладминт на швейцарски състезател в последните 17 старта е второто място на Стефан Цюрбриген от 2010 г.

Последният слалом в календара на световната купа този сезон преди тазвечершното състезание бе в неделя в друг австрийски курорт Китцбюел. Състезанието бе спечелено от Матиас Харгин (Шв). Втори остана световния шампион в дисциплината и един от фаворитите за успех в Шладминг Марсел Хиршер, последното място на подиума зае Феликс Нойройтер. За германеца това бе шести подиум в седем слалома този сезон.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията