ЦСКА - Игра на тролове*

Дезинформациите около клуба в последната година побъркаха феновете

Динко Гоцев
Динко Гоцев 09:25 ч., 30 Юни 2016
0
1074
Lap.bg

"ЦСКА си има история, Ловеч - също. Всеки по пътя си.

Няма да има обединяване или сливане. Аз ще оглавя ЦСКА, до края на годината ще се случи официално. Наясно сте колко сложни са юридическите истории.

Трябва да се сложи ред в старото дружество."

Думи на Гриша Ганчев от 7 август 2015 г.

"На 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството “ФК ЦСКА-София” EАД. За функционирането на ФК ЦСКА – София бе осигурено необходимото финасиране и бе разработен конкретен бизнес план за устойчиво развитие през следващите три години.

Така единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА, остана делението на хората, милеещи за ЦСКА. С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени."

Декларация на Нове Холдинг от 28 юни 2015 г.

С две думи - преди 12 месеца Ганчев е искал оздравяване, а Божков - ново дружество и е казал "не" на разединението.

Днес Ганчев вече е на мнение, че историята на Ловеч и ЦСКА е едно, а Божков внесе оздравителен план за старото дружество, което преди година смяташе за неоздравимо.

И ангажиментите му към ЦСКА определено не са  приключени, както написа преди година. И с това - откровено и явно, опита да разедини докрай и без това колебаещата се накъде да поеме "червена" общност.

За което казва преди 12 месеца, че е единствената и непреодолима пречка да се случат нещата.

Ганчев също внесе такъв план - изобщо, положението е комично, "план срещу план", при условие, че на всеки е ясно, че нито един от двамата бизнесмени няма никакво намерение да плаща борчовете, натрупани от други на гърба на клуба.

Казано иначе - не вярвайте на нищо, което четете и чувате около ЦСКА за последната година.

Ситуацията в момента е ясна за всеки, който не обръща внимание на откровеното тролене* в медиите (печатни, онлайн, електронни), социалните мрежи, чатове, декларации и т.н. ЦСКА на Ганчев ще играе в А група, защото в това да се пререгистрира един клуб и да премести седалището си няма нищо незаконно. Той си има лиценз и ще играе в елита.

Може да се казва ЦСКА-София, "Първомайска роза" или "Уейн Руни" - независимо харесва ли се това на феновете или не. И дали за тях е ЦСКА. Това е съвсем отделен въпрос от чисто нормативния.

И всеки, който твърди, че Правната комисия на БФС първо е спряла, а после допуснала това, може спокойно да си пусне комикса за Питър Пан в някоя от екранизациите му.

Това лансират троловете от едната страна на тази "Игра на тролове" - нещо като "Игра на тронове", но без бюджета и глобалната популярност на сериала. Само за местна консумация обаче и с ос, около която се върти сюжетът - ЦСКА.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията