Швайнщайгер: Рядко се срещат треньори като Гуардиола

Дано да се съгласи да продължи договора си с Байерн

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 27 Яну 2015
0
1127
Getty Images

Звездата на Байерн Бастиян Швайнщайгер коментира зачестилите спекулации около напускане на треньора Пеп Гуардиола. Капитанът на Бундестима говори пред немския портал „Шпорт 1“.

- Ще успее ли Байерн да спечели още един требъл след 2013 година?

- Нямаме право да говорим за това, защото сме изминали точно половината път. Трябва да се концентрираме върху настоящето и възможно най-бързо да спечелим Бундеслигата. Трябва да се поучим от грешките, които продължаваме да правим. В Шампионската лига ще срещнем много силни съперници. На всяка тренировка трябва да сме 100 процента отдадени. Да ставаме по-добри и затова се грижи треньорът ни.

- Какво мислите за Гуардиола?

- Той не спира да работи. Дори когато на почивката сме решили мача, той продължава да ни критикува и да изисква повече. Гуардиола обръща много внимание на малките неща, вижда всичко на терена. Самият той е бил голям футболист. Много рядко се срещат треньори като Гуардиола. Дано да се съгласи да продължи договора си с Байерн.

- Как приемате смъртта на Жуниор Маланда от Волфсбург?

- Ще го почувстваме най-добре на първия ни мач за пролетта, когато гостуваме на Волфсбург. Вече преживяхме подобна трагедия с Роберт Енке, който се самоуби. Смъртта е най-лошото нещо, което може да се случи на някое семейство.

- Как виждате вашето бъдеще?

- Не съм под напрежение. Знам какво означава Байерн за мен и Байерн знае какво има в мое лице. Познаваме се прекрасно. Но във футбола никога не се казва... никога. Имало е ситуации, когато съм бил пред трансфер. Гледам реалистично на нещата, вече съм на 30 години. Чувствам се много добре и събрах още повече опит. Мога да играя още 3-4 години на най-високо ниво.

- Какво е отношението ви към Ули Хьонес?

- Юношите ще научат много от него. Хьонес винаги е бил и ще бъде сърцето на Байерн. Няма играч в тима, който да каже нещо лошо за него. Стискам му палци отново да се съвземе, да стъпи на краката си и да е щастлив със семейството си. Не винаги спортът е на първо място.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията