Манчестър Сити се провали

Челси със 7 т. аванс на върха

Sportinglife
Sportinglife 19:40 ч., 07 Фер 2015
0
699
Getty Images

Манчестър Сити се провали у дома срещу Хъл – 1:1, като Джеймс Милнър спаси точката в добавеното време. Гостите са в зоната на изпадащите и вероятно отборът в най-слаба форма във Висшата лига.

Но ремито позволи на Челси да отвори аванс от 7 т. на върха в класирането. Тимът на Жозе Моуриньо взе 2:1 на терена на Астън Вила – първа победа на Специалния на този стадион в кариерата му в английския футбол.

Еден Азар и Бранислав Иванович донесоха успеха на лидера. Най-скъпото попълнение на Челси от януари – Хуан Куадрадо, дебютира като резерва.

Челси е с 56 точки, а Сити има 49. Третият Саутхемптън е с 45 точки, след като спечели с 1:0 на терена на Куинс Парк (Садио Мане в добавеното време). Четвъртият и петият – Манчестър Юнайтед и Тотнъм, имат по 43 (Юнайтед е с мач по-малко). Шести е Арсенал с 42 точки.

Лестър остава твърдо последен, след като загуби с 0:1 у дома от Кристъл Палас. Суонси и Съндърланд не се победиха – 1:1.

Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в 224-ото издание на мърсисайдското дерби, но гостите имаха повече шансове за успех и дори удариха греда чрез Джордън Айби, който беше избран и за играч на мача.

Домакините имаха своя шанс за победа 5 минути преди края на мача, когато след пробив на Рос Баркли топката стигна до Сиймъс Коулмън, който стреля отдясно към далечния ъгъл, но Симон Миньоле успя да избие.

Стивън Джерард записа може би последното си участие в този мач, имаше шанс да стреля към вратата на Евертън, но той, както и останалите от двата отбора останаха буквално без сили в последния половин час на мача.

След този мач Ливърпул е седми с 39 точки, а Евертън заема 12-ото място с 27.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията