Жозе Моуриньо

Рунд номер 13, „черни котки”... да му мисли Моуриньо

10 мача с 10 въпроса във Висшата лига

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 29 Ное 2014
0
44
Getty Images
В прав текст

По-голям карък от това да играеш с „черните котки” в 13-ия кръг едва ли има. Оставаше и мачът да е в петък, 13-ти, та да му се прииска на човек изобщо да не тръгва за него.

Челси трябва да внимава, защото в събота гостува на Съндърланд в 13-ия мач от сезона във Висшата лига. Прякорът на съперника е „черните котки”, а през миналия сезон те спечелиха 2 от 3 двубоя с тима на Жозе Моуриньо (1 в Купата на лигата). Включително този, който лиши Челси от титлата с 2:1 в Лондон 3 кръга преди края.

Сега Съндърланд страда на 14-о място, а Челси е убедителен лидер без загуба. Титлата, казват мъдреците, е орисана за този тим. Но суеверните биха били внимателни към съботния мач.

Прогноза на Марк Лоурънсън, BBC: 0:2.

Когато играят втори срещу трети в класирането, в  главата кънтят имена като Ливърпул, Юнайтед, Арсенал... Не. Саутхемптън приема Манчестър Сити в неделя в мач, който ще отговори на много въпроси. Колко сериозен е отборът на Роналд Куман, който върви като локомотив?

Колко силно иска титлата актуалният и носител Сити, който се задъхва?

В Англия заговориха, че серията на Саутхемптън (1 загуба и 1 равен от август насам) е обречена в предстоящите 2 седмици, когато се редят домакинства на Сити и Юнайтед, и гостуване на Арсенал. Ще видим.

Прогноза на Лоурънсън: 0:2.

Манчестър Юнайтед има чудесен шанс да запише три победи поред, за първи път при Луис ван Гаал. Добрите новини сякаш започват да идват за холандеца, като Маркос Рохо и Радамел Фалкао изглежда са здрави. След късметлийската победа на терена на Арсенал с 2:1 миналия уикенд, сега задачата срещу Хъл у дома изглежда далеч по-лесна.

Прогноза на Лоурънсън: 2:0.

Колко дълго ще боледува Ливърпул, вдъхновил всички с играта си напролет? Сега тимът е бледа сянка на онзи отбор, а бъдещето на мениджъра Брендън Роджърс все по-често е тема за обсъждане.

Той няма да бъде уволнен скоро, не и ако се справи със серията от три мача – Стоук у дома, Лестър навън, Съндърланд у дома, която започва в събота срещу отбора на Марк Хюз. Някъде между тях има сгушен и решителен мач за класиране в елиминациите в Шампионската лига срещу Базел.

Прогноза на Лоурънсън: 2:0.

Друг мениджър, около когото странно се говори за смяна, е Арсен Венгер. Тимът му загуби два пъти поред във Висшата лига, но си осигури осминафинал в Шампионската, а и не играе никак зле. Поражението от Юнайтед бе шок, особено с оглед на представянето, като Арсенал вероятно трябваше да спечели убедително.

Гостуването на Уест Бромич може да е проблемно, защото съперникът също е в труден период – 2 загуби поред.

Прогноза на Лоурънсън: 0:2.

Куинс Парк – Лестър е типично дерби на кандидат-отпадащи новаци, които не са в добро състояние. Особено това важи за гостите, които нямат победа от онова паметно 5:3 над Манчестър Юнайтед през септември.

Прогноза на Лоурънсън: 2:1.

Преди месец прогнозите за мача Бърнли – Астън Вила щяха да са категорично в полза на гостите. Но те не са печелили вече в 8 поредни мача, като взеха само 2 точки. А Бърнли, който изглеждаше така, сякаш никога няма да победи никой, спечели два пъти поред! Новакът е окрилен, а Вила страда.

Прогноза на Лоурънсън: 2:1.

В събота е и мачът Суонси – Кристъл Палас, в който се срещат два отбора, горди от победи над грандове в последните две седмици. Домакините удариха Арсенал с 2:1 у дома, а Палас повали Ливърпул с 3:1.

Прогноза на Лоурънсън: 1:1.

Ако искате да видите два тима в топ форма и на места в класирането, далеч над очакваните преди сезона, идете на „Ъптън парк” в събота. Уест Хем приема Нюкасъл в битка на шестия срещу петия в таблицата. Гостите са особено вдъхновени, те пометоха по пътя си Манчестър Сити (в Купата на лигата), Ливърпул, Тотнъм и са  с 6 поредни победи във всички турнири.

Прогноза на Лоурънсън: 1:1.

Последният мач в неделя противопоставя Тотнъм и Евертън, които в четвъртък представляваха Англия в Лига Европа.

Гостите изглеждат по-солидни, но Тотнъм е толкова непредвидим, че всяка прогноза за или против него е рискована.

И двата тима имат аспирации към местата в четворката, а и двамата мениджъри – Маурисио Почетино и Роберто Мартинес, са млади и амбициозни.

И испаноговорящи...

Прогноза на Лоурънсън: 1:1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията