Моуриньо срещу Майка Тереза

Хауърд Уеб лекува мъките на най-злочестите хора във Висшата лига

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 10 Март 2015
0
342
Getty Images

Съдийските скандали във футбола са също толкова неизбежни, колкото смъртта и данъците.

В прав текст

Специалния отново започна да развива конспиративни теории, както правеше, докато водеше Реал.

Но те зачестиха неимоверно много във Висшата лига напоследък. Отчасти това се дължи на няколкото особено фрапиращи грешки на реферите, но не на последно място и на Моуриньо.

Специалния отново започна да развива конспиративни теории, както правеше, докато водеше Реал, а Барселона печелеше трофеи на поразия.

Въпреки че Челси е водач в класирането и по всичко личи, че ще спечели титлата относително лесно, португалският треньор не се отпуска.

След равенството със Саутхемптън през декември Моуриньо изригна пред „Би Би Си“: „Медиите, коментаторите и останалите мениджъри – всички те подлагат реферите на огромно напрежение“. След което на пресконференцията добави: „Води се кампания срещу Челси... Целият свят видя, че имаше дузпа...“

Ако не е дузпа, пропусната от рефера, Специалния все ще намери да се заяде заради някоя засада или червен картон, спестен на противников състезател.

Моуриньо дори не допуска мисълта, че подобно на арбитрите, и самият той може да сбърка някой път.

Но трябва да му признаем едно: наставникът на Челси се оплаква толкова често, че се случва понякога да има право.

Именно в тези случаи потърпевшият съдия на следващия ден набира номера на Хауърд Уеб в търсене на утеха.

Само Уеб или някой като него, може да облекчи мъките на един рефер. Обикновен психолог изобщо няма да знае как да подходи. Арбитрите са членове на затворена секта и никой извън нея не е в състояние да разбере тяхната болка и радост.

Именно затова не е лошо от време на време да се появяват интервюта като това с Уеб в „Таймс“.

В прав текст

Представете си колко чудесно би било Моуриньо да бъде назначен да ръководи Барселона – Реал (Мадрид).

А за да станем по-милостиви към реферите и в името на световния мир, никак не би било зле всички, които сме свързани по някакъв начин с футбола, като се започне от играчите и треньорите, поне веднъж да свирим някой мач.

Това, разбира се, е невъзможна мечта, но представете си колко чудесно би било Моуриньо да бъде назначен да ръководи Барселона – Реал (Мадрид) след две седмици.

Дали португалецът ще успее да устои на изкушението да изгони Икер Касияс или да отмени евентуален победен гол на Кристиано Роналдо заради съмнителна засада?

Едва ли. Трудно е да бъдеш безпристрастен.

Реферите са едновременно най-презрените и най-достойните за възхищение хора във футбола. На тях наистина им се налага да бъдат много, много специални.

Източник: Ел Паис

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията