Борусия (M) не се дава лесно дори в Мюнхен

Гуардиола пред юбилейна победа с Байерн

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 20 Март 2015
0
148
Getty Images

Байерн - Борусия (М)

Този двубой беше класиката на Германия през 70-те години. Байерн срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

Два колоса на Бундеслигата и в Европа. През годините тимът от Мьонхенгладбах не успя да издържи на конкуренцията, на няколко пъти дори отпадаше и във втора Бундеслига.

Но всяко гостуване в Мюнхен може да се окаже препъни камък за Байерн. Така говори и статистиката – от последните три домакински мача срещу съперника Байерн е спечелил веднъж.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Вердер – Байерн 2 и над 2,5 (0:4)

Байер – Щутгарт 1 и над 2,5 (4:0)

Хофенхайм – Хамбургер 1 и над 2,5 (3:0)

Херта – Шалке над 2,5 (2:2)

Айнтрахт – Падерборн 1 и над 2,5 (4:0)

Борусия (Дортмунд) – Кьолн под 2,5 (0:0)

Волфсбург – Фрайбург 1 и над 2,5 (3:0)

Борусия (Мьонхенгладбах) – Хановер 1 (2:0)

През 2011 година Борусия дори триумфира на „Алианц Арена” с 1:0. Но това е единственият успех от последните 15 гостувания. Пет кръга вече Борусия не познава поражението, Байерн – от шест. Гостите са с най-добрата защита на чужд терен, но от последните осем гостувания спечелиха единствено срещу Щутгарт с 1:0.

Байерн загуби точки на свой терен само срещу Шалке през сезона – 1:1. Последните четири кръга баварците спечелиха с общ резултат 21:1.

Ако Байерн победи, Пеп Гуардиола ще празнува домакински успех №50 в Бундеслигата. В последните пет кръга шест пъти футболисти на Байерн  вкарваха по 2 гола – Томас Мюлер, Роберт Левандовски и Ариен Робен (по 2 пъти).

Прогноза -1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 18,30 ч по Евроспорт 2

Хамбургер – Херта

Миналия февруари Херта спечели с 3:0 като гост и това бе единственият успех в Хамбург от последните 11 гостувания. А общо последните три срещи берлинчани спечелиха с общ резултат 7:0. Хамбургер не е падал от три домакинства, но няма победа от 5 кръга.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в петък от 21,30 ч по Евроспорт 2

Хановер – Борусия (Дортмунд)

Хановер има само една победа у дома срещу Борусия от последните шест опита – 2:1 през 2011 година с гол в последната минута.

Треньорът на гостите Юрген Клоп е спечелил само два пъти от девет пъти в Хановер. Домакинът не е триумфирал в мач от девет кръга. Борусия взе 7 точки от последните три гостувания. От шест кръга дортмундци са непобедени, но завършиха два пъти поред 0:0. Борусия не е губил на чужд терен от четири мача.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч по Евроспорт 2

Фрайбург – Аугсбург

Гостите спечелиха последните три мача срещу Фрайбург. Домакинът взе едва една точка от последните три двубоя на свой терен. От 335 минути Фрайбург не е вкарвал гол. В пет от последните седем кръга загубиха „на нула”. От 22 март 2014 година Аугсбург не е правил реми на чужд терен. В последните шест кръга гостите имат една победа.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Щутгарт – Айнтрахт

Единствената домакинска загуба на Щутгарт от последните седем опита срещу Айнтрахт е през 2010 година и тогава бе уволнен треньорът Кристиан Грос.

Сега това може да се случи с Хууб Стевенс. Щутгарт няма победа от девет кръга и е последен. В тази серия шест пъти отборът не вкарва гол.

„Швабите” не са побеждавали и от 9 опита на свой терен. С три точки отборът е най-слаб през 2015 година. Айнтрахт има само две точки в последните шест гостувания. След 0:4 от Байерн франкфуртци вкарват гол в 14 поредни двубоя.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Кьолн – Вердер

Последната победа на Вердер като гост в дербито датира от 11 декември 2005 година. Два гола тогава вкара Мирослав Клозе.

В следващите четири гостувания Вердер вкара само веднъж. Само в Мюнхен и Аугсбург „бременските музиканти” по-рядко печелят точки. Кьолн направи седем пъти 0:0 у дома.

Защитата на Вердер е най-слаба с 53 допуснати гола. Отборът загуби три от последните четири двубоя и допусна 12 попадения.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Падерборн – Хофенхайм

От първите осем домакинства новакът загуби само веднъж. След това в следващите четири загуби с общ резултат 1:14. А общо последните 4 кръга завършиха с голова разлика 0:15.

В осем от последните девет мача Падерборн не е вкарвал гол. От пет кръга гостите загубиха само от Шалке. Падерборн няма реми от пет двубоя.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Шалке – Байер

Дуел между два от отпадналите германски отбори в Шампионската лига. 7:4 през 2006 година е най-впечатляващият мач между съперниците, но е и една от едва трите победи на „кралскосините” срещу Байер в последните 16 домакинства.

Тимът от Леверкузен е оставал десет пъти с човек по-малко срещу Шалке. И два пъти от последните пет гостувания в Гелзенкирхен е пропилявал преднина от 2:0.

Ако завърши реми, Байер ще натрупа общо 100 точки като гост на Шалке. Единствено срещу Щутгарт има повече навън – 109. Откакто Роберто ди Матео пое Шалке, отборът е втори в класирането, ако се гледат само домакински мачове. Единствената домакинска загуба е от Кьолн – 1:2.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 19,30 ч по Евроспорт 2

Майнц – Волфсбург

На нито един от актуалните стадиони в Бундеслигата Волфсбург не е печелил толкова много точки – средно по 1,75.

Но треньорът на „вълците” Дитер Хекинг спечели само една точка от пет гостувания в Майнц. Следващият гол на Волфсбург ще е под №150 в Бундеслигата. Майнц спечели само един мач при новия треньор Мартин Шмид. Волфсбург няма реми от шест кръга.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16,30 ч по Евроспорт 2

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията