Ван Гаал и Куман пак се срещат

10 години по-късно – Ван Гаал и Куман пак се срещат

Юнайтед срещу Саутхемптън, необичаен дуел между хора, които са минали по пътеката на приятелството

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 06 Дек 2014
0
56
Sportinglife

Отношенията между холандците никога не са прости. И никога не можеш да кажеш – тези звезди са приятели.

В понеделник вечер английският футбол ще види един необичаен дуел между хора, които са минали по пътеката на приятелството, за да станат врагове – Луис ван Гаал и Роналд Куман.

Мачът е между Манчестър Юнайтед и Саутхемптън, между най-скъпата селекция и най-голямото чудо на сезона.

„Няма да говоря за отношенията ми с треньора на съперник – каза Ван Гаал. – Това са лични неща. Ние играем срещу Саутхемптън и ще говоря за отбора, а не за треньора му.”

Нищо общо с думите на Ван Гаал, когато срещна Жозе Моуриньо и Челси.

От двете страни летяха ласкателства, а на мача – прегръдки.

Все едно и съдбата се разнежи и позволи на Юнайтед да изравни за 1:1 в последната минута. Да се върнем на дербито в понеделник.

Враждата между между Ван Гаал и Куман започва преди 10 години.

Луис става спортен директор на Аякс, докато Роналд е треньорът. Куман по никакъв начин не желае вмешателство в работата си, а шефът му иска да гледа и да участва със съвети в тренировките.

А в отговор Ван Гаал обявява, че треньорът е прекалено „слаб” и не може да се справи със звезди като Златан Ибрахимович.

Каква пропаст на фона на дружбата между двамата в общото им време в Барселона, когато съпругите Труус и Бартина стават най-добрия прителки.

Тогава са старши и асистент на „Камп Ноу”.

Гневът на Куман към Ван Гаал стана непоносим, след като в последния ден на трансферния прозорец Аякс приел оферта на Ювентус за Ибрахимович.

След това Луис каза: „Никога повече няма да вечерям с този човек!” Отговорът не закъсня: „Това е неговата история. Моята е различна!”

Още по-късно Куман наследявва Ван Гаал в Алкмаар. При което Луис казва: „Той беше третият вариант, просто другите не приеха!”.

През тази година Ван Гаал отново запали фитила с биографията си.

В нея каза, че Куман е бил проблемът на Аякс, защото не е могъл да се справя със ситуацията. На пресконференцията преди мача в понеделник Ван Гаал обаче каза и хубави неща: „Роналд Куман е добър треньор. Необичайно е тим като Саутхемптън да е толкова високо в класирането и това не съмнено завиди от треньора. Мисля, че съперникът ни може да се класира в четворката. И това зависи от Куман и брат му Ервин, който му е помощник.”

Искрено ли бяха думите?

Особено при Ван Гаал е трудно да се каже кой му е приятел, който му е враг. За него се знае едно със сигурност – безкомпромисен е към тези, които биха навредили на егото.

Днес Куман може да нанесе удар само по имиджа му, ако бие Юнайтед.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията