Лудогорец обезсмисли първенството и чупи рекорди

Бруталната игра на Моци при 0:0 остава спорният момент на дербито

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 05 Апр 2015
0
1127
Getty Images

Лудогорец навъртя рекордно 4:0 над ЦСКА – най-голяма победа за Разград в историята над някой от грандовете на родния футбол. Също в името на рекорда (но с обратен знак) армейците не вкарват на този стадион в шести пореден шампионатен мач и никога не са виждали топката във вратата там – 0 победи, 0 ремита, 6 поражения с голова разлика 0:12.

Уникалната статистика в събота вечер бе застрашена само през първото полувреме, когато играта бе равностойна. Ключовият момент бе в 22-рата минута, когато Козмин Моци брутално опита да разпози стомаха на Стефан Николич от ЦСКА при единоборство, като видимо игра умишлено.

Вместо червен картон, реферът Георги Йорданов не отсъди дори нарушение.

След първия гол на Александър Барт в 36-ата минута, нямаше съмнение кой ще спечели мача. Традиционно за представянията на ЦСКА в Разград, гостите се разпаднаха и не намериха сили за съпротива след почивката. Марселиньо, Вържил Мисиджан и Жуниор Кишада вкараха останалите попадения.

Подигравката бе пълна с изказването на Кирил Домусчиев след мача: „Чест им прави на ЦСКА за откритата игра, получи се уникален мач”, каза босът. Вероятно не разбираме чувството му за хумор, след като това гледахме едно от най-невълнуващите втори полувремена на сблъсъците между двата тима. Да не говорим, че интригата изчезна сравнително рано.

След мача Александър Тунчев се разплака пред феновете на ЦСКА, на които тази пролет им се събра немалко. Тимът, който водеше с три точки преди паузата, вече в пет поредни мача не е вкарал гол и има една спечелена точка – 0:0 у дома с Берое.

В комбинация с пълния хаос, който цари управленски в клуба и неяснотата ще има ли лиценз, няма ли да има фалит, както и простото – ще има ли пари за заплати и нафта за автобуса да стигне до Разград, ясно е, че ЦСКА в момента не е отбор с реално покритие на амбициите за шампионска титла.

Тя вече има ясен адрес. 8 кръга преди края Лудогорец води с 6 точки. Но за да бъде изпреварен дори трябва да загуби 7 точки повече от ЦСКА, защото разчита и на по-добър пряк баланс, което е първи критерий при равен точков актив. С други думи – тази титла няма как да избяга на Разград.

Остава едно „но”, което често съпътства успехите на Лудогорец в големите мачове у нас. Чувството за безнаказаност на румънския лидер на тима Моци, както и на съотборниците му (особено вършещия по 7-8 нарушения на мач Светослав Дяков), граничи с наглост понякога и дразни.

А съдийските намигания нерядко остават в миманса заради силната игра и головете на тима. Но и в това дерби имаше ключов момент при 0:0, който можеше да измени хода му.

Фактите са, че Лудогорец ще стане шампион за четвърти пореден път, с което ще изравни постижение на ЦСКА отпреди близо 40 години. От тогава нито един отбор не е успявал да наниже такава серия в родния футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията