Челси бе господар от първия до последния кръг

Арсенал прогресира, Манчестър Юнайтед се представи задоволително

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 26 Май 2015
0
1739
Getty Images

Манчестър Сити сдаде титлата без сериозна борба

2-о място, 79 т.

„Гражданите“ отстъпиха короната във Висшата лига и направиха доста разочароващ сезон като цяло. През януари „небесносините“ имаха равен актив с Челси, но после върнаха газта. Бъдещето на Мануел Пелегрини висеше на косъм.

Върхът

В момента едва ли някой си спомня за този мач, но Сити стартира 2015 г. с драматичен успех 3:2 над Съндърланд и се изравни по точки с Челси на върха. След неубедителното начало на сезона, изглеждаше, че шампионите най-после са влезли в ритъм.

Дъното

В последните години феновете на Сити позабравиха какво е да губиш в манчестърското дерби. Поражението с 2:4 на „Олд Трафорд“, след което „Червените дяволи“ изпревариха „Гражданите“ в класирането, можеше да коства главата на Пелегрини.

Звездата на сезона

Серхио Агуеро. Може би най-големият футболист в историята на Сити направи най-силния си сезон в Манчестър. Великолепният аржентинец вкара 31 гола в 41 срещи и не заслужаваше да остане с празни ръце.

Провалът на сезона

Елиаким Мангала. Когато Сити отмъкна защитника на Порто под носа на Челси (срещу 32 млн. паунда), това изглеждаше отличен ход. Младият французин обаче на моменти се отнасяше към топката като към ръчна граната и ще трябва значително да подобри играта си догодина.

Представянето на мениджъра

Мануел Пелегрини като че ли излезе сух от водата, след като вдигна отбора на крака и го изведе до второто място. Пък и има смекчаващи вината обстоятелства за чилиеца – не е ясно колко важна е думата му за трансферите, а освен това е изключително лош късмет две поредни години да се изправиш срещу Барселона в Шампионската лига. Във всеки случай обаче, през идния сезон второто място няма да бъде сметнато за достатъчно добър резултат. Оценка – 6,5/10.

Трансферът на годината

Франк Лампард (без пари, Челси). Ветеранът отбеляза седем важни гола и излезе на терена в 37 мача. Фактът, че Сити го задържа по-дълго, отколкото бе планирано в началото, говори достатъчно красноречиво за представянето му.

Надеждите за догодина

Прилично трансферно лято, атака на първото място и класиране поне на четвъртфинал в Шампионската лига. Ако това се случи, Мануел Пелегрини ще бъде изпратен с топли чувства от феновете, преди очакваното пристигане на Пеп Гуардиола.

Сезонът в три думи

Приключи през март.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията