Челси бе господар от първия до последния кръг

Арсенал прогресира, Манчестър Юнайтед се представи задоволително

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 26 Май 2015
0
1742
Getty Images

Манчестър Юнайтед прие философията на Ван Гал

4-о място, 70 т.

В първия си сезон на „Олд Трафорд“ Луис ван Гал успя да върне Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. В същото време „Червените дяволи“ се адаптираха изключително бавно, а на моменти и мъчително, към изискванията на холандеца. Струващият 60 млн. паунда Анхел ди Мария разочарова напълно.

Върхът

Феновете на Манчестър Юнайтед биха ви казали, че победата над Ливърпул е най-важна, но успехът с 4:2 над Манчестър Сити през април беше резултатът на годината за „Червените дяволи“.

Това бе шеста поредна победа за Юнайтед, която качи отбора на третото място. Развълнуваният като бурно море „Олд Трафорд“ най-после прие философията на Луис ван Гал.

Дъното

Разгромът 0:4 срещу Милтън Кейнс Донс на 26 август в Купата на Лигата и признанието на Ван Гал, че не е особено изненадан, накара феновете да се питат, дали за втора поредна година клубът не е назначил погрешния мениджър.

Звездата на сезона

Ашли Йънг. Давид де Хеа може и да прибра тази награда, но представянето на брилянтния испанец не изненада никого. В същото време никой не очакваше Ашли Йънг да остане в отбора, камо ли да се превърне в качествен изпълнител на нов пост.

Провалът на сезона

Анхел ди Мария. Аржентинецът бие на косъм също толкова безобразния Радамел Фалкао, защото пристигането му бе съпроводено с малко по-големи очаквания. Може би тази присъда е твърде сурова, но в момента Ди Мария изглежда като струваща 59,7 млн. паунда грешка.

Представянето на мениджъра

Постигна целта, като вкара отбора в топ 4 два кръга преди края. В същото време холандецът похарчи 150 млн. евро, а двама от най-скъпите играчи, които доведе, се провалиха. Съмненията остават. Оценка – 7/10.

Трансферът на годината

Андер Ерера (28 млн. паунда, Атлетик Б). Първоначално отношенията му с мениджъра бяха трудни, но халфът се поучи от грешките си и показа завидно постоянство през втората част от сезона, когато се изяви и като реализатор.

Надеждите за догодина

Изпълнителният шеф Ед Уудуърд иска Юнайтед да премине в настъпление на всичките четири фронта. Достигането на късните фази в двете купи ще бъде добре дошло. Едва ли „Червените дяволи“ са в състояние да атакуват титлата, но е добре поне да се доближат до върха. От огромно значение ще бъде и представянето в Шампионската лига.

Сезонът в три думи

Всичко свърши добре.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията