Челси бе господар от първия до последния кръг

Арсенал прогресира, Манчестър Юнайтед се представи задоволително

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 26 Май 2015
0
1740
Getty Images

Хари Кейн не успя да вкара Тотнъм в топ 4

5-о място, 64 т.

Тотнъм приключи сезона на разочароващото пето място и загуби финала за Купата на Лигата от Челси. Хари Кейн се превърна в новата звезда на „Уайт Харт Лейн“, като вкара 31 гола във всички турнири. Не може да се твърде категорично обаче, че „Шпорите“ направиха стъпка в правилната посока под ръководството на Маурисио Почетино.

Върхът

Победата с 5:3 над Челси на 1 януари беше незабравима. Но пък да биеш Арсенал, след като си изоставал в резултата, при това с два гола на „местно момче“ – това е върхът!

Дъното

Поражението с 0:1 у дома от Астън Вила. То на практика сложи край на надеждите за влизане в четворката. На всичкото отгоре, на пейката на бирмингамци беше Тим Шърууд – човекът, който напусна Тотнъм миналото лято.

Звездата на сезона

Няма никакъв спор – Хари Кейн. Едва ли нападателят ще забрави някога този сезон. Нищо чудно той да води атаката на Англия на Евро 2016. По всичко личи, че го очаква страхотно бъдеще.

Провалът на сезона

Бен Дейвис. Левият бек дойде от Суонзи с отлична репутация, но не показа на какво е способен на „Уайт Харт Лейн“. Дани Роуз се утвърди като титуляр на неговия пост.

Представянето на мениджъра

Може да се каже, че дебютният сезон на Маурисио Почетино беше удовлетворителен, защото „Шпорите“ бяха в преходен период. Само че   феновете на Тотнъм сигурно се питат дали отборът им наистина е направил сериозна крачка напред. Оценка – 6,5/10.

Трансферът на годината

Ерик Дайър (4 млн. паунда, Спортинг). 21-годишният защитник показа приличен потенциал, но догодина ще трябва да прояви повече постоянство.

Надеждите за догодина

Сериозна атака на челната четворка. Това е целта пред всички на „Уайт Харт Лейн“. При това няма да е лошо „Шпорите“ да стигнат далеч в някой от останалите турнири.

Сезонът в три думи

Непостоянство. Потенциал. Кейн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията