Какво, по дяволите, става в ЦСКА?

Манджуков работил денонощно, Божков влизал, БФС си чакал...

Sportinglife
Sportinglife 11:50 ч., 08 Юни 2015
0
847
GETTY IMAGES

Този, който знае с точност и сигурност какво става в ЦСКА в последните три месеца, моля да излезе и да каже.

Защото информациите заливат като Ниагарски водопад бедния потребител на новини, но всъщност ... новина няма. А и нищо като резултат от дейностите или бездействията в този най-странен от странните клубове, не се вижда.

Ивайло Манджуков работел денонощно за спасението на клуба.

Това се прокрадна някъде по вестници и сайтове, но пред кого е казано и кога... Тайна. Защото мажоритарният акционер нядана шапка невидимка преди няколко седмици и тотално изчезна от хоризонта.

Докато на ЦСКА отнеха лиценз, отказаха жалба за него и пропадна едно общо събрание на акционерите, всички търсеха Манджуков-младши.

Него обаче го няма.

Та той работел за спасяване на клуба, но дотук така го спаси, че изведнъж корабът пак е под ватерлинията, както бе през 2008-а и 2013-а. На ръба на нищото.

Васил Божков бил готов да влезе в ЦСКА, фенове се срещат с него, Александър Томов го увещава, той коментира пред сайт, че ще помисли известно време...

А Манджуков казва, че няма нищо такова и разговори не е имало.

Какво, по дяволите, става на „Армията”. Всички тези хора не осъзнават ли, че седят върху буре с барут, което съвсем скоро ще експлодира. И първите, които ще бъдат засегнати от взрива, са именно те. Народът търси виновници, когато е гневен.

БФС вече понаруши един-два пъти собствените си разпоредби, като даде време на куп клубове да си поправят нещата по лицензите далеч след 31 март. Няма лошо, в криза сме и липсата на компромиси към тотално закъсалите клубове би била глупава политика.

Но сега се говори за срок до 15 юни, в който ЦСКА да покаже, че давещият се поне иска да се спаси от удавяне. Вместо това – тотално изчезване на хората с акциите, поява и мимолетни проявления на няколко много състоятелни, но също толкова далечни на клуба в момента личности като Гриша Ганчев и Васил Божков.

Фенове на тръни, които вече плашат и дават ултиматуми да чуят истината за ситуацията... И един търпелив футболен съюз, който е готов да чака до последно, за да остави ЦСКА в „А” група.

Но все пак – и това „до последно” не може да е безкраен термин. Все някога Изпълкомът трябва да вземе решение, защото чака програма за новия сезон, формат на групата и т.н.

И не е лошо, когато това заседание започне и се разглежда въпроса за ЦСКА и Локо (Сф) – може ли двата клуба да бъдат допуснати под мониторинг, както обясни вицепрезидентът Йордан Лечков, да има кой от „Армията” да си вдигне телефона или поне да прати в БФС някой и друг документ. Ей така, за да се види за какво е работено денонощно в тия месеци.

Или пък – ако има нов собственик, той да покаже намерения с действия.

Изобщо – не е лошо просто в ЦСКА да има нещо ясно и някой, който да дава отвреме навреме по някой нишан какво, по дяволите, се случва в този клуб.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията