Новият живот на ЦСКА

Атмосферата бе прекрасна, но боят сред феновете удря по имиджа

Джони Кейджов
Джони Кейджов 10:25 ч., 11 Юли 2015
0
1807
Lap.bg

ЦСКА започна новия си живот. Най-успелият клуб на България изигра първата си контрола като аматьорски отбор.

Феновете обещаха и го изпълниха – на стадиона в Тетевен имаше около 4000 „червени” шалчета. Почти никой не познаваше футболистите, но всички получиха еднакво радушно посрещане и изпращане.

Празник стана. Както новият собственик Гирша Ганчев иска. Всяко място, където стъпи ЦСКА, трябва да печели още и още фенове на отбора.

Понеже много хубаво, не е на хубаво, трябва да отбележим. Боят между феновете удари по имиджа на „червените”.

Без значение каква е причината, те са отишли до Тетевен, за да подкрепят отбора си в най-трудното му време, а не да си раздават шамари.

Отново изплуваха сенките от разединението в последните два месеца между фракции, фенклубове, личности. Вместо да се говори колко хубава е атмосферата в мачовете на ЦСКА, гадно на първо място изплува новината за бой между привърженици.

Именно те трябва да разберат, че в момента са големият капитал на ЦСКА.

И че те са основният мотор, който трябва да поведе отбора първо към „Б” група, а после и към „А”. Затова да разберат феновете – всеки има любимци, всеки харесва този или онзи треньор, собственик или футболист. Но ЦСКА е един. И в името на съществуването му всякакви подобни спречквания удрят шамар на клуба. Защото остава на заден план истината – ЦСКА направи празник на Тетевен. Ще го прави и на други места.

Стигаме и до мача. Естествено, че загубата с 0:1 от Спартак (Плевен) няма никакво значение.

Все пак ЦСКА е събран на десетина дни тим, всеки ден идват нови футболисти и време за обиграване има. Но както всички на „Армията” повтарят, не трябва да се подценява конкуренцията във „В” група.

ЦСКА вече не е отбор със звезди от Българи и чужбина. Играе с ветерани или голобради момчета. Христо Янев бе прав в изказването си след мача, което дълги години се използва като демагогия при смяна на властта в клуба – само с юноши не става. Спомнете си как бе в „А” група – всеки иска да се докаже най-много срещу най-големия на България.

А във „В” група това правило ще е двойно по-силно. На лоши терени и условия, срещу по-слаби и по-надъхани съперници. Изваждането он професионалния футбол бе конфузно за ЦСКА. Но неуспяването да се върне веднага, ще бъде катастрофално. Тези думи не са критика, а само предупреждение, че подходът трябва да е изключително точен, за да не се стигне до трагедия.

Във вторник Тетевен ще приеме още веднъж ЦСКА на мач.

Срещу втория тим на Литекс еуфорията няма да е толкова голяма. Но пак сигурно ще отидат около 1000 души. Очаква се и отборът да покаже една октава по-добро лице.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията