Кои трансфери си струваха в Англия?

Най-много загадки в Ливърпул и Юнайтед

Sportinglife
Sportinglife 18:35 ч., 04 Авг 2015
0
503
GETTY IMAGES

Дни преди началото на новия сезон, водещите отбори в Англия вече окомплектоваха съставите си.

До края на трансферния прозорец обаче остават още повече от три седмици и още големи сделки не са изключени.

Доста пари бяха похарчени, но някои клубове се уредиха с качествени играчи като свободни агенти или за добри трансферни суми.

Sportsmail направи обзор на трансферното лято на водещите тимове.

ЧЕЛСИ

Асмир Бегович бе взет за 8 млн. паунда, което за вратар не е малко, но босненецът притежава отлични качества. На 28 г. той е на върха на кариерата си и ще е важен за Моуриньо след раздялата с Петер Чех.

Радамел Фалкао. Рискът с колумбиеца не е малък, но всички знаем на какво е способен той. Все пак е под наем и не беше платена голяма трансферна сума. Ако Фалкао се възроди, това ще си е истински джакпот.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Рахийм Стърлинг стана най-скъпият англичанин, след като бяха платени 49 млн. паунда на Ливърпул. Той впечатли в предсезонната подготовка и по всичко личи, че е готов за новия си живот във Висшата лига. Млад и талантлив, той си заслужва парите.

Фабиан Делф бе взет, след като Манчестър Сити покри откупуващата му клауза на стойност 8 млн. паунда, която бе залегнала в договора му с Астън Вила. Не е Пол Погба, но кой знае... Времето ще покаже.

Енес Юнал. 500 хил. паунда, които могат да стигнат 2 млн. Юнал ще е загадка, от която могат да се очакват приятни изненади. А парите определено си струват за него.

АРСЕНАЛ

Петер Чех показа влиянието си в новия си отбор още миналата неделя, когато Арсенал спечели "Комюнити шийлд". Макар и вече на години, 10 млн. паунда за невероятен вратар като него е добра сделка.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Мемфис Депай е най-интересното и най-скъпото ново име в Юнайтед заедно с Морган Шнайдерлин. От холандския национал се очаква много. Бърз, мощен, техничен и млад. Какво може да се желае повече?

Морган Шнайдерлин също струваше 25 млн. паунда и се очаква да се адаптира бързо към новия си отбор. Контузията на Майкъл Карик бе от значение за осъществяването на този трансфер.

Бастиан Швайнщайтер е един от големите бойци на нашето време. Ако успее да покаже нивото, на което е способен, той ще е незаменима част от новия Юнайтед.

Матео Дармиан е загадка, но все пак италиански национал за 14.4 млн. паунда не е толкова зле. Защитата е колебливото звено в отбора и той ще трябва да докаже, че заслужава да играе в Юнайтед.

Серхио Ромеро е познат на Ван Гаал от времето, в което двамата работеха заедно в АЗ Алкмаар. Той бе взет по спешност, след като нещата с Виктор Валдес не потръгнаха. В същото време още не е сигурно, че Давид де Хеа няма да отиде в Реал.

ЛИВЪРПУЛ

Кристиан Бентеке бе искан и от Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка смени Астън Вила с Ливърпул. Мощен нападател, който знае как се бележи. Но все пак 32.5 млн. паунда са доста пари...

Роберто Фирмино направи фурор в Германия и би следвало да пасне на мърсисайдци, но само времето ще покаже. 29 млн. паунда са солидна сума.

Натениъл Клайн бе привлечен за 12.5 млн., което е отлична сделка. Искаха го Юнайтед и Челси, но той избра Ливърпул. Саутхемптън също остана доволен да вземе тези пари за играч, чийто договор изтичаше след година.

Джо Гомес струваше 3.5 млн., което си е риск за тийнейджър, но от друга страна след години може да струва многократно повече.

Джеймс Милнър имаше възможност да остане в Сити срещу 165 хил. паунда на седмица, което показва колко ценен е той. Дойде като свободен агент и това изглежда перфектната сделка на лятото.

Дани Ингс дойде като свободен агент, но ще се премине през трибунал, който се очаква да присъди 8.5 млн. паунда за Бърнли. Ако Хари Кейн е 50 млн., защо Ингс да не е 8.5?

Адам Богдан трябва да се конкурира със Симон Миньоле. Той игра много малко миналия сезон за Болтън, но пък пристигна без пари.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията