Най-неправдоподобните трансфери в историята

Как английски средняци привличат европейски и световни знаменитости

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 14 Авг 2015
0
44454
Getty Images

Юри Джоркаеф в Болтън

Сам Алърдайс беше майстор на трансферните ходове в Болтън. Той някак успя да привлече звезди като Джей Джей Окоча, Фреди Бобич, Иван Кампо и Фернандо Иеро – все доказани футболисти, спечелили доста трофеи в кариерите си.

Първият в този списък беше Джоркаеф. Бившият френски национал, световен и европейски шампион с „Петлите“, напусна Кайзерслаутерн през 2002 г., след като се скара с треньора Анди Бреме.

Трябва да се има предвид, че по онова време атакуващият халф все още се надяваше да попадне в състава на Франция за световното първенство, така че среднякът Болтън беше доста невероятна дестинация за играч с неговия статут.

В крайна сметка обаче той изкара две години в отбора и изигра 75 мача, преди да отлети за САЩ след кратък престой в Блекбърн.

Естебан Камбиасо в Лестър

Дори в наши дни, когато Висшата лига се къпе в злато, някои трансфери ни карат да потриваме невярващо очи.

Мисълта, че Естебан Камбиасо, бивш футболист на Реал (Мадрид) и Интер, победител в Шампионската лига на 32 години, в залеза на кариерата си ще сложи фланелката на Лестър, беше доста сюрреалистична.

Камбиасо изкара само един сезон при „Лисиците“, но какъв!

Аржентинецът се представи на изключителна висота, помогна на Лестър да се спаси от изпадане с невероятна серия в последните мачове и заслужи наградата „Играч на годината“ според феновете на клуба.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията