Матеус вижда Моуриньо в Байерн

Легендата предполага, че Жозе ще напусне Челси

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 17 Авг 2015
0
362
Getty Images

Лотар Матеус се направи на гадател и каза: „Виждам Жозе Моуриньо в Байерн!”

Според легендата на баварците именно Мюнхен е спасителният път на португалеца, ако нещата в Челси съвсем забуксуват.

Няколко пъти Матеус се изказва недружелюбно към Пеп Гуардиола и твърди, че испанецът отдавна е взел решение това да е последният му сезон в Байерн.

„Моуриньо е идеалният заместник – каза бившият национален селекционер на България, който сега е телевизионен коментатор. – Жозе е много по-директен и чист от Гуардиола. Той казва на футболистите всичко в лицето. Без значение дали са от титулярите му или са резерви. Чувам само хубави неща за Моуриньо. Говорил съм с негови футболисти. Знам, че Моуриньо скоро подписа нов договор с Челси и че чувства клуба си като собствения хол. За много хора той е героят. Моуриньо бе успешен в Португалия, Англия, Испания и Италия. В неговите отбори винаги е имало много качество, както при Гуардиола с Барселона и Байерн. Когато с Интер направи требъл, по пътя към Шампионската лига победи Барса и Байерн. Затова мисля, че е идеалният треньор за баварците.”

Подобно на Моуриньо сега пред пролетта Гуардиола имаше проблеми с лекарския щаб. След 37 години накара докторът-легенда Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт да подаде оставка. Ръководството на Байерн застана зад треньора, отправи медицинския корифей.

„Сигурен съм, че Гуардиола отива в Манчестър Сити от следващия сезон – продължи Матеус. – Защо да отказва нов договор с клуб като Байерн? Уважавам го като треньор, но той непрекъснато отлага и нещо чака. Договорът му изтича другото лято. Ако беше сигурен какво ще прави, щеше да е подписал – с Байерн или с друг. Моето чувство е, че иска да напусне.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията