Има ли кой да спре Юсейн Болт?

Пет неща, които научихме от Световното първенство по лека атлетика

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 30 Авг 2015
0
456

Юсейн Болт е невъзможно да бъде спрян

Не един и двама бяха скептиците за участието на това световно първенство на Юсейн Болт. Спринтьорът от Ямайка имаше само два-три старта и сякаш бе непрекъснато преследван от контузии.

В Пекин обаче Болт показа, че дори това не може да го спре.

Независимо от по-трудното класиране за финала на 100 м там той бе достатъчно убедителен и взе титлата под носа на най-големия си конкурент – Джъстин Гатлин. На 200 м разликата между двамата бе още по-убедителна, а в щафетата напрежението върху САЩ се оказа толкова голямо, че квартетът бе дисквалифициран.

Така резултатът Бол-Гатлин в Пекин е повече от категоричен – 3:0 в полза на Юсейн. Всъщност оказа се, че единственият начин да бъде спрян Болт е да бъде..спънат. Показа го един телевизионен оператор, който повали шампиона по време на почетната му обиколка след поредното злато.

Рекордът на Стефка продължава да е „мисия невъзможна”

Титлата в скока на височина продължава да е притежания на рускиня – факт, който остава непроменен трети пореден шампионат. Този път златната медалистка е Мария Кучина, тъй като предишната – Светлана Школина изобщо не участва заради травма.

Никоя от водещите битка за титлата обаче дори не си и помисли да атакува световния рекорд от 209 см на Стефка Костадинова. Въпреки оспорваната битка претендентките спряха на 201 см – с цели осем под постижението на българката от преди цели 28 години.

Мо Фара е най-великият британски спортист

Определението всъщност е на настоящият коментатор на ББС и олимпийски медалист на 10 000 м Брендън Фостър. То бе лепнато на Фара след като той спечели втора титла в Пекин и към златото на 10 000 м прибави и това на 5000 м. Фара вече има пет световни титли, а последната му загуба на световно първенство беше преди четири години в десетте километра, когато остана втори.

Това е и четвърти пореден дубъл за британеца. Общо в кариерата му те са пет. Той беше №1 на 5000 и 10 000 метра на олимпийските игри в Лондон, на световните първенства в Москва и сега в Пекин, както и на европейските през 2010 и 2014 г.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията