Защо сега?

Изборът на нов президент преди Евроволей предизвиква въпроси

Sportinglife
Sportinglife 14:25 ч., 05 Сеп 2015
0
514
Lap.bg

Волейболната федерация ще има нов президент след по-малко от месец. Новината дойде в началото на тази седмица, след като стана ясно, че на 3 октомври ще се проведе извънредно общо събрание на родната централа.  

На никой обаче така и не му стана ясно защо сега ще бъде проведена сбирката и каква е целта проблемите да излизат на преден план едва седмица преди официалния старт на толкова важен турнир като Евроволей 2015. Особено когато страната ни е и съорганизатор на проявата...

За битката за президентския пост се говори от преди месеци. По принцип тя трябваше да се проведе следващата година, когато и изтича мандата на настоящото ръководство. В началото на август обаче още по изненадващо в медиите започнаха да излизат публикации за решение на съда, с което е уважена подадена от Марек Юнион Ивкони жалба срещу предишното Общо събрание.

Публичността, която това решение придоби, бе меко казано странна. Защото всъщност решението на правораздавателната институция е от края на миналата година. И освен това става дума за втора инстанция.

Всеки, който малко или много се е сблъсквал със съдебната ни система знае, че едно решение не влиза в сила докато не мине пред всички възможни инстанции или докато едната страна не каже стоп и не спре с процедурите по обжалването. В случая на волейболната федерация обаче не става дума нито за едното, нито за другото. Окончателното решение трябваше да излезе през декември тази година.

И още тогава селекционерът на националния отбор Пламен Константинов зададе логичния въпрос кому е нужно да се рови в това и да се създава напрежение? Бившият капитан обаче не само не бе чут, нещо повече собствените му ръководители взеха решение да официализират битката между отделните лагери, която така или иначе се води.

Месец преди форума вече са ясни трима от кандидатите – настоящият президент Данчо Лазаров, вицепрезидентът Любо Ганев и един от хората, за които се знае, че са част от скромната опозиция – Красимир Илиев.

Изненадите оше тук са две – до този момент Лазаров обявяваше, че това ще бъде последният му мандат начело на централата, а сега явно е приел спокойно и без възражения желанието на пловдивски клуб да бъде начело.

Другата естествено е Красимир Илиев. Бившият президент на Националната волейболна лига в последните години не попада често във фокуса на вниманието, но се знае, че е по-скоро представител на опозицията.

Интересно ще бъде къде в битката ще се вмести Любо Ганев. Бившият национал никога не е крил намерението си да застане начело. Категоричен е обаче че разногласие в Управителния съвет няма. Но при наличието на кандидатурата за поста и на настоящия президент дали ще успее да убеди колегите си да гласуват за него??? И с какви средства ще се прави всичко това?

Ясно е обаче едно – желанието на Матей Казийски за промени няма шанс да се осъществи и след това общо събрание. Напрежението обаче няма да е никак малко и по всяка вероятност ще се отрази и на отбора. Затова въпросът за подходящия момент продължава да виси със страшна сила. Отговорът му обаче е неясен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията