Чочев и Палермо изпуснаха Милан

Липсва ни инстинкт да убиваме мачовете, ядосва се Михайлович

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 20 Сеп 2015
0
180
Getty Images

Ивайло Чочев се завърна в титулярния състав на Палермо и игра 90 минути при загубата с 2:3 срещу Милан на „Сан Сиро”.

Тимът обаче проклинаше пропуснати шансове, защото спокойно можеше да си тръгне поне с точка от великата арена.

Четвърт час преди края резултатът бе 2:2, но колумбиецът Карлос Бака с втория си гол донесе втори успех на гранда през сезона. Два пъти за Палермо се разписа Оскар Хилемарк.

Чочев не игра 2 мача, след като в първия кръг бе сменен принудително заради болки в областта на адуктора още в 33-ата минута.

Предварителните прогнози бяха, че българският национал отново ще е на пейката, но очевидно в тренировките Чочев е показал, че заслужава да е сред първите 11.

Треньорът на Милан Синиша Михайлович пак не бе доволен от играта.

Досега през сезона „росонерите” спечелиха единствено срещу Емполи и Палермо на „Сан Сиро”.

„Когато допускаме гол, означава, че сме сбъркали – каза сърбинът. – Време е да натискам педала и да ускорим. Искам непрекъснато да атакуваме.

Липсва ни инстинктът да убиваме мачовете. Доволен съм от резултата, но само частично от играта. Важното е, че Милан е доста различен в сравнение с първия кръг, когато загубихме от Фиорентина.

Президентът Силвио Берлускони е щастлив и прати поздрави в съблекалнята. Видял е нов Милан. Трябва време, за да дойдат постоянни резултати. Трябва ни самочувствие.”

„Палермо игра като велик отбор и можеше да ни победи – призна Бака, който вече има пет гола след трансфера си от Севиля през лятото за 20 милиона евро. – Много е трудно да се печели мач в Серия А.

Ние се развиваме, обединени сме и накрая желаем да сме на първо място. Най-важната цел е Милан да се върне в Европа. Най-щастлив съм от гола ми в 75-ата минута, защото той донесе победата.”

За Палермо загубата бе първа през сезона. Отборът стартира с две победи, а третият мач бе неочакваното 2:2 срещу дебютанта Карпи.

„Доволен съм от импулса на отбора, но не може почти без положения пред вратата ни да получим три гола – ядоса се треньорът Джузепе Якини. – Въпреки че играем с толкова много млади футболисти, демонстрираме характер.

С малко повече късмет и концентрация ще печелим повече точки.”

В междиния кръг Палермо посреща един от хитовете на сезона Сасуоло в сряда.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията