Левандовски – последният мохикан сред тараните

Полякът е съвършен реализатор, който обожава да изригва в големите мачове

Sportinglife
Sportinglife 10:50 ч., 23 Сеп 2015
0
1606
Getty Images

Тобиас Щилер, реферът на мача Байерн – Волфсбург, свири края му секунди преди да изтекат редовните 90 минути. Причината не беше тежка контузия на някой от играчите или безредици на стадиона.

Съдията просто сложи край на мъките на гостуващия отбор.

Зрителите на „Алианц Арена“ станаха свидетели на историческо събитие. Байерн разпиля един от най-големите си конкуренти на домашната сцена с 5:1. Автор на всичките попадения за мюнхенци стана център-нападателят Роберт Левандовски, като и петте паднаха в рамките на девет (!) минути. При това полякът влезе в игра като резерва на почивката.

Левандовски би рекорд на Мартин Петров

Полякът вкара пет гола за 9 минути на дербито Байерн – Волфсбург (5:1)

През първото полувреме изглеждаше, че „Вълците“ могат спокойно да вземат точките в този двубой.

Гостите противопоставиха на „баварците“ стегната игра в защита и прецизни контраатаки. Волфсбург поведе съвсем заслужено в 25-ата мин. и на полувремето Пеп Гуардиола трябваше да решава как да обръща срещата.

Отговорът беше достатъчно прост – като вкара в игра Левандовски. Много е писано за неумението (или нежеланието) на Гуардиола да работи с типични тарани, но в случая той нямаше особен избор, освен да се довери на полския център-нападател.

15 минути по-късно шампионът на Германия вече можеше да доиграва двубоя, без да се притеснява за изхода му.

Левандовски изригна мощно в поредния голям мач и укрепи репутацията си на един от най-добрите нападатели в съвременния футбол.

Феновете на Байерн, разбира се, са наясно с възможностите на 185-сантиметровия стрелец, който заби 25 попадения в дебютния си сезон в Мюнхен.

Той наказа бившия си тим Борусия (Дортмунд) и в двата мача за първенство и се разписа на 6 пъти в 12 двубоя в Шампионската лига, като вкара 2 гола при друг знаменит обрат – срещу Порто на четвъртфинала.

Левандовски бележи редовно и за полския национален отбор в квалификациите за Евро 2016.

Няма как да избледнеят спомените от престоя му в Дортмунд, когато бандата на Юрген Клоп се опълчи успешно срещу обичайния футболен ред в Германия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията