Настъпи часът на истината за Григор в Куала Лумпур

В четвъртък по обяд е мачът с Жоао Соуза

Sportinglife
Sportinglife 15:10 ч., 30 Сеп 2015
0
1317
GETTY IMAGES

Григор Димитров направи добра официална загрявка преди старта на участието си в турнира от категория ATP 250 в Куала Лумпур.

Първата ни ракета се пусна в турнира на двойки в партньорство с индийското светило Лаендар Паеш, но двамата загубиха с 5:7, 6:1, (4:10) от Рамез Джунейд и Джонатан Марей.

Българинът сервираше добре и се отличи със силни отигравания на мрежата и няколко ефектни печеливши удари. Григор обаче сбърка фатално на два пъти в шампионския тайбрек, в който заедно с Паеш стигнаха само до 4 точки.

Но истинското изпитание за Димитров ще е в четвъртък по обяд, когато излиза срещу намиращия се във великолепна форма португалец Жоао Соуза в двубой от втория кръг на сингъл.

Преди дни Соуза игра финал на силния турнир в Санкт Петербург, а организаторите от Куала Лумпур направиха жест към него и му дадоха достатъчно време за възстановяване.

Така той изигра мача си срещу поляка Михал Пжисиешни чак в сряда и го отвя с лекота с 6:2, 6:2, за да подпечата билета си за среща с четвъртия поставен Григор Димитров.

Мачът ще е трети между двамата и втори на ниво ATP.

Българинът губи с 4:6, 1:6 на фючърс в Испания през 2008 г., а 5 по-късно е надигран с 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 2:6 на US Open.

Срещата е четвърта на централния корт и ще започне не преди 13:15 ч. българско време в четвъртък.

Ако Григор победи Соуза, на четвъртфиналите ще играе с Бенямин Бекер, който отстрани в три сета французина Жереми Шарди.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията