10 факта за 18-ия кръг на Бундеслигата

Вече 12 години Борусия (Дортмунд) започва непобеден новата година

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 25 Яну 2016
0
392

Десетте най-интересни факта, след 18-ия кръг на германското първенство.

Гюндоган вкара гол

След 35 точни удара от началото на сезона Илкай Гюндоган най-накрая вкара гол. 36-ият бе в мача Борусия (Мьонхенгладбах) – Борусия (Дортмунд) 1:3.

Халфът на гостите вкара последния си гол миналата пролет на същия двубой и на същия стадион.

Ужасът на Хамбургер продължи

Роберт Левандовски вкара 16-ия и 17-ия си гол за сезона. Толкова попадения полякът имаше през цялата минала футболна година.

Победата на Байерн с 2:1 над Хамбургер е всичко друго, но не и случайност. От шест години и в 15 мача баварците все са непобедими в този сблъсък – 12 победи и 3 ремита.

Ротацията на Инголщад е успешна

Дебютантът Инголщад спря серия от четири мач без победа с 1:0 срещу Майнц. Причина за това се оказа честата ротация на треньора Ралф Хазенхютел.

Само в сравнения с последния двубой за 2015-а в състава бяха сменени пет поста.

Топрак вкарва само с глава

Когато Йомар Топрак от Байер скача в противниковото наказателно поле, е опасно. Защитникът вкара за 1:1 срещу Хофенхайм. Това бе първият му гол за сезона. А предишните три в Бундеслигата също са с глава.

Безпощадният Майер

Александер Майер сам донесе победата на Айнтрахт над Волфсбуг с 3:2. С три положения нападателят вкара три гола. Това бе вторият хеттрик за Майер през сезона след 6:2 над Кьолн в четвъртия кръг.

Борусия (Дортмунд) в обичайна форма

Победата с 3:1 над Борусия (Мьонфенгладбах) не изненада никого в Дортмунд. Вече 12-и сезон поред Борусия започва непобеден пролетния дял на Бундеслигата. Осем от мачовете бяха победи.

Фриц сам си даде подарък

Клеменс Фриц, капитанът на Вердер, сам се награди за мач №300 в Бундеслигата. При 3:1 като гост над Шалке той вкара първия гол и изработи следващите два за „бременските музиканти”.

Последното му попадение бе на 20 август 2011 година срещу Аугсбург. Оттогава Фриц изигра 115 мача в Бундеслигата.

Омагьосването

Истинска магия е паднала върху мача Кьолн – Щутгарт. В последните му 19 издания нито един от домакинстващите отбори не е спечелил. Серията продължи с победата на Щутгарт с 3:1.

Вагнер по-добър от всякога

Сандро Вагнер няма спирачки. Нападателят на Дармщад вкара два пъти при 2:1 като гост на Хановер. Това бе вторият му дубъл през сезона и вече има 6 гола. Личен рекорд за Вагнер.

Първа нула за Херта

За първи път мач през сезона на Херта мина без голове. Така завърши домакинството срещу Аугсбург.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията