20 безумни диети на професионални спортисти

Диетата на тези професионални атлети не прилича на която и да е друга

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 26 Яну 2016
0
2914
Subway

Американците изглежда изпитват обсесия по това да научават как се хранят другите хора. От диети на знаменитости до краткотрайни диетични моди, които изчезват след месеци, те жадуват да погледнат отвътре към диетичния режим на другите.

Един особен тип хора, професионалните спортисти, имат нужда от хранителен режим, който определено не отговаря на новите диетични препоръки на американските власти.

Като начало, професионалните атлети, какъвто и да е техният спорт, се движат повече и изразходват много повече енергия от средностатистическия американец.

В науката на постъпващи и изхабени калории, това означава, че спортистите имат нужда от по-високи нива калории дневно в сравнение с библиотекарите или политиците например. Нещо повече, спортове като американския футбол имат конкретни позиции, където по-голямото тяло е сериозен плюс.

В относително скорошен списък на най-тежките играчи в NFL, най-високото тегло е цели 165 кг. Можете да бъдете уверени, че тяло с такива размери и тегло не само изисква много повече храна от по-малко тяло, но и че тези огромни атлети често се затрудняват да си осигурят невероятните количества калории, които трябва да поглъщат. В игри като американския футбол, всеки килограм (и съответно всяка калория) са от значение.

Освен диетите, чиято основна цел е да поддържат високи нива на калорийност, има конкретни диети на различни спортисти, които просто изглеждат лишени от какъвто и да е смисъл. Някои разчитат само на един или няколко източника на храна (или напитки). Други противоречат на всеки материал за здравословното хранене, който сте чели някога. Някои пък изглеждат сякаш са базирани на суеверия. Четете нататък, за да се запознаете с някои от абсурдните начини, по които избират да се хранят някои професионални атлети.

Източник: The Daily Meal

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията