Мъри помете Надал при осмото му завръщане

Рафаел Надал се сгромоляса шумно в осмото си завръщане на корта след тежка контузия

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 02 Яну 2015
0
50
Getty Images

Рафаел Надал се сгромоляса шумно в осмото си завръщане на корта след тежка контузия или както в случая със сезон 2014 – серия от контузии в гърба, дясната китка и операция от апендицит. Реално, последният мач на Матадора преди днешния полуфинал на демонстративния турнир „Mubadala Tennis Championship” беше през миналия октомври.

Дуелът с Анди Мъри обаче съвсем не целеше да наблегне на шоуто, на корта се разрази здрава битка за всеки сантиметър и всяка точка. Шотландецът влезе в мача с мисълта, че трябва да докаже мястото си в елита след неубедителния сезон 2014 гарниран с почти революционното решение да назначи Амери Моресмо за свой треньор.

Мъри играеше с лекота, прецизност, пределна концентрация и ясна стратегия и направо помете Надал с 6-2 6-0. Шотландецът, който имаше една 5 успеха в 20 мача с Рафа, методично натискаше видимо несигурния в момента бекхенд на съперника и не му позволи да реазилира нито един от 11-те точки за пробив.

Надал опитваше да компенсира с убийствена мощ от форхенд, но се видя, че подобна стратегия няма как да му донесе резултати срещу топ тенисистите и Матадора има нужда да възстанови стабилността в бекхенда си. Надал показа и друга слабост – сервисът. Заради болките в гърба, на испанеца се наложи да промени леко изпълнението му през миналия сезон и днес началният му удар се превърна в още една цел за атаките на Мъри. Надал дори му подари един от пробивите с двойна грешка, което е изключителна рядкост в мачовете на испанеца.

В играта на Рафа ясно се отличи огромната липса на игрова практика в реални условия. Очертаха се и проблемите, причинени от двете му сериозни травми през миналия сезон – несигурният бекхенд заради болките в дясната китка и сервисът заради болките в гърба.

Въпросът е, доколко Надал ще успее да изчисти сериозните пробойни в представянето си с натрупването на минути на корта. Рафа беше прав, че в момента всеки двубой е изпитание за него. Матадора не издържа входния тест за сезон 2015 срещу един много уверен и концентриран съперник. Още утре обаче му предстои първият поправителен срещу Стан Вавринка - тенисистът, който го пречупи в миналогодишния финал на Australian Open.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията