Интер трудно ще пусне кръв на Ювентус

Новата година в Италия започва с едно от големите дербита

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 05 Яну 2015
0
250
Sportinglife

Ювентус - Интер

Новата година в Италия започва с едно от големите дербита. Наричат го „Дерби д’Италия”. То е между Ювентус и Интер.

Класиране преди кръга

1. Ювентус 39
2. Рома 36
3. Лацио 27
4. Наполи 27
5. Сампдория 27
6. Дженоа 26
7. Милан 25
8. Фиорентина 24
9. Удинезе 22
10. Палермо 22
11. Интер 21
12. Сасуоло 20
13. Емполи 17
14. Торино 17
15. Верона 17
16. Киево 16
17. Аталанта 15
18. Каляри 12
19. Чезена 9
20. Парма 7

В Торино съперниците излизат от съвсем различни позиции. Юве е непобедим на своя стадион, а само веднъж усети вкуса на загубата в Серия А през есента.

И все пак 2014-а завърши с неприятен вкус в устата на „бианконерите” – поражение с дузпи за суперкупата на Италия от Наполи в Катар.

В същото време Интер е на четвърто място по най-лоша защита и е с най-слаб старт през новия век.

Освен това не може да разчита на японския защитник Юто Нагамото, който е с националния отбор на азиатското първенство.

Интер има две победи от октомври и една от назначението на Роберто Манчини за треньор през ноември. Последната победа на Интер като гост на Юве датира от есента на 2012 година – първата загуба на отбора на стадион „Ювентус Арена”. Шампионът е известен, че вкара осем гола в първите 20 минути и се старае рано да убие интригата. А Интер е допуснал шест попадения в първия четвърт час.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е във вторник от 22 ч по Би Ти Ви Екшън

Лацио – Сампдория

Директен сблъсък за третото място в Серия А. С 28 гола Лацио има една от най-силните атаки в първенството, но и доста слаба защита – 19 допуснати попадения.

Само два пъти през сезона „римски орли” са били с чиста мрежа – срещу Аталанта и Чезена. А Сампдория под ръководството на Синиша Михайлович е единственият отбор заедно с Ювентус, който има само 1 загуба през сезона.

Интересни факти

Най-много победи: 12
Ювентус
Най-малко победи: 1
Чезена
Най-малко загуби: 1
Ювентус, Сампдория
Най-много загуби: 13
Парма
Най-много равенства: 9
Сампдория
Най-малко равенства: 1
Парма
Най-добро нападение: 34 г. / 2.12 ср.
Ювентус
Най-слабо нападение: 11 г. / 0.69 ср.
Аталанта
Най-добра защита: 7 г. / 0.44 ср.
Ювентус
Най-слаба защита: 36 г. / 2.25 ср.
Парма
Най-добра голова разлика: +27
Ювентус
Най-лоша голова разлика: -20
Парма

За Сампдория е важно да играе в евротурнирите догодина, но трябва да печели повече точки като гост. Клубът продаде голмайстора си Маноло Габиадини на Наполи и сега погледите в атаката ще са насоченти към италианския национал от нигерийски произход Стефано Окака, който е рожба на академията на Рома. Лацио няма загуба от Сампдория в последните 5 мача. Последното домакинство завърши 2:0.

Прогноза – Х

Мачът е в понеделник от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Чезена – Наполи

Наполи завърши миналата година със спечелване на суперкупата срещу Ювентус. В същото време сезонът е кошмарен за Чезена. Отборът спечели само в първия кръг – срещу сега последния Парма. В последните 2 месеца Чезена има две равенства.

Клубът е с малък бюджет, а миналия сезон влезе в Серия А с плейоф. Не помогна и привличането на голмайстора Уго Алмейда. В същото време Гонсало Игуаин и Хосе Кайехон са впечатляващи в атаката на Наполи. Привличането на Иван Стринич ще донесе още класа в тима на Рафа Бенитес.

В мача няма да играе новото попълнение от Сампдория Маноло Габиадини, който е наказан. В нито един от 12-те сезона на Чезена в елита отборът не е побеждавал Наполи у дома.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е във вторник от 19 ч по Ринг

Киево – Торино

Мач между отбори от долната половина на класирането. През миналия сезон Торино беше изненадата, стигна до Лига Европа, но не успя да запази формата си.

Отборът не намери заместници на напусналите звезди Алесио Черчи и Чиро Имобиле. Торино е 14-и и се нуждае от спешни точки, ако иска да се върне в Лига Европа. Киево е известен като един от най-дефанзивните отбори в лигата и е наричан Стоук Сити на Италия.

Вероятно ще е до последно в битката за оцеляване. Киево загуби четири от последните 6 мача с Торино.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е във вторник от 16 ч

Емполи – Верона

Гостите са в серия от седем мача без загуба. През сезона Верона впечатлява с непримиримост и успява да измъква точки в тежки ситуации. Голямата слабост на Емполи е офанзивната игра, която доведе до няколко атрактивни ремита и само до три победи.

Вратарят Луиджи Сепе е звездата, спасявайки фантастични положения. Много лошо е състоянието на терена в Емполи. През този сезон бившият аржентински национал Хавиер Савиола не успя да се наложи за Верона и е играл само 110 минути. Впечатляващ е колективният дух на Емполи – последните 10 гола са вкарани от десет различни играчи.

Освен това защитниците на тима са забили 41 процента от попаденията. Проблемът на Верона е защитата, която беше най-слаба през 2014 година – 69 гола. Последният мач между съперниците датира от 2012 година в Серия В и завърши 1:1.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е във вторник от 16 ч

Дженоа – Аталанта

Чилиецът Маурисио Пинила ще дебютира за Аталанта срещу бившия си отбор. Дженоа завърши 2014 година на чевърто място – само на точка след Лацио. Алесандро Матри е преобразен през този сезон под ръководството на треньора Джан Пиеро Гасперини – има шест гола и пет асистенции.

Отборът ще е без аржентинеца Диего Пероти, който излежава наказание. Аталанта е само на 4 точки от зоната на изпадащите и не може да си позволи да губи домакински точки. Герман Денис ще има нов партньор в атаката в лицето на Маурисио Пинила.

Проблемът на отбора е атаката – в последните 16 мача има 11 гола. Последните три мача между съперниците завършиха по един начин – 1:1.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е във вторник от 16 ч

Милан – Сасуоло

Милан влиза в годината със самочувствието на отбора, който спря победната серия на Реал от 22 мача. Макар и в контрола успехът с 4:2 в Катар беше впечатляващ. Най-вече представянето на нападателната двойка Стефан Ел Шарауи и Жереми Менес. Милан не може да използва Филип Мексес заради наказание и Даниеле Бонера заради контузия. Очаква се представянето на Алесио Черчи, който смени Фернандо Торес.

Малкият Сасуоло гостува на „Сан Сиро” със самочувствието на отбор, взел точки в пет от последните четири кръга на миналата година. Последният мач срещу Милан в Милано не бе успешен за Сасуоло – 1:2. Но последния мач през май ще се помни винаги от феновете – победа с 4:3 у дома, която доведе до уволнението на Максимилиано Алегри от Милан. Сега в състава на гостите Давиде Биондини ще смени Сапхир Тайдер на дясното крило.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е във вторник от 16 ч пряко по Би Ти Ви Екшън

Палермо – Каляри

Джанфранко Дзола ще дебютира като треньор на Каляри в „Дерби деле Изоле”. Битката за остров Сицилия го изправя срещу Палермо, който прави страхотен сезон след завръщането си в Серия А. В момента отборът на Ивайло Чочев прави клубен рекорд – осем поредни мача без загуба в елита.

Треньорът Бепе Ячини може да е спокоен засега, тъй като президентът на Палермо Маурицио Дзампарини е известен с лекотата, с която гони наставниците. Силата на Палермо е аржентинското дуо Пауло Дибала и Франко Васкес, които са вкарали или изработили 18 от 22-ата гола на тима. И към двамата има сериозен интерес, което може да доведе до раздяла. Каляри няма победа в последните си осем мача.

С 29 допуснати гола тимът е на трето място от долу на горе в класирането. Преди Нова година клубът уволни славния чешки треньор Зденек Земан, за да назначи местния любимец Дзола.

Каляри играе десети пореден сезон в елита, но изглежда ще му е най-трудно сега да оцелее. Отборът единствен още няма домакинска победа през сезона. Каляри е взел девет точки като гост и само три у дома.

Прогноза – 1

Мачът е във вторник от 16 ч пряко по Ринг

Парма – Фиорентина

През миналия сезон двата отбора се бориха за място в Лига Европа, а сега Парма е последен в класирането. Треньорът Роберто Донадони не може да спре срива на „пармалатите”, няма никакви сигнали за подобрение.

Клубът е раздиран от финансови пролблеми. Продажбите на Марко Пароло и Кристиян Молинаро през лятото не успяха да бъдат компенсирани. От последните три отбора в класирането само Парма не смени треньороа си около Нова година. През този сезон Фиорентина се затруднява да печели точки у дома. Тимът на Винченцо Монтела има две победи на свой терен и четири като гост.

Тази статистика дава надежди за мача в Парма. От 2009 година Фиорентина е непобеден от този съперник. В серия има три победи на чужд терен. Последното гостуване завърши 2:2.

Прозноза – 2 и над 2,5

Мачът е във вторник от 16 ч

Удинезе – Рома

Удинезе е крайно неубедителен като домакин и не успява да направи серия от поредни победи. Последната е в 14-ия кръг срещу Интер като гост – 2:1.

Няколко основни футболисти ще липсват в първия мач за годината заради контузии и наказания. И все пак Удинезе не е далече от зоната на Лига Европа и ще я гони до последно. Рома изпадна в шок след загубата с 1:7 от Байерн в Шампионската лига и от октомври има само 5 победи в 12 мача.

Отборът трудно ще пречупи диктатурата на Ювентус. Но за щастие на феновете шампионът също губи точки и сега Рома изостава само с три. Адем Ляич се очаква да е титуляр вместо Жервиньо, който отиде на турнира за купата на африканските нации.

Сърбинът вкара три гола в последните шест мача, влизайки като резерва. Последното гостуване на Рома в Удине завърши с победа 1:0, а отборът е непобеден срещу съперника в последните три мача.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е във вторник от 13,30 ч пряко по Би Ти Ви Екшън

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията