Гран при на Австралия слага началото на най-дългия сезон в историята на Формула 1

Въпросите в началото на битката

Sportinglife
Sportinglife 14:25 ч., 17 Март 2016
0
1901
Getty Images

Трикратният световен шампион Люис Хамилтън започва защитата на титлата си във Формула 1 този уикенд в Гран при на Австралия, а предстоящите 21 старта имат потенциала да превърнат годината в една от най-паметните в историята на спорта.

Най-кратката зимна пауза във Формула 1 осигури на тимовете едва 8 тестови дни, които обаче подсказаха някои интересни теми, които ще се развиват през сезона.

Както и въпроси, чиито отговори предстои да научим.

Дали Ferrari може да се бори с Mercedes?

Това беше най-важният въпрос за цялата зима, а след две години на доминация на Mercedes, може би преследвачите най-после са готови да спрат шампионите.

Ясно е, че Себастиан Фетел и Кими Райконен ще са по-близо до Люис Хамилтън и Нико Розберг, но колко точно още никой не знае.

В прав текст

Ясно е, че Себастиан Фетел и Кими Райконен ще са по-близо до Люис Хамилтън и Нико Розберг, но колко точно още никой не знае.

Да се правят прогнози, базирани на резултатите от зимните тестове е изключително рисковано и неблагодарно, но пък Ники Лауда сметна, че разликата между двата най-силни тима във Формула 1 се е свила до 0,2 секунди. Ако това е вярно, то ни предстоят много интересни състезания.

Ще е интересно да видим дали SF-16H е крачка напред по отношение на скоростта в една обиколка – квалификационното темпо от няколко сезона насам е слабото място на Ferrari. И навремето Фернандо Алонсо не криеше този факт.

От 2008 насам пилотите на Скудерията са спечелили едва 5 квалификации, а в съвременната Формула 1 присъствието на първа редица на старта е изключително важно условие за победата във всеки един старт.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията