Григор Димитров започна с победа на двойки в Бризбейн

Григор Димитров и Танаси Кокинакис пречупиха Жереми Шарди и Лукаш Кубот с 2:1 сета (6-3, 3-6, 10-8) в I кръг на турнира в Бризбейн.

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 06 Яну 2015
0
113
Getty Images

Григор Димитров започна с победа сезон 2015, след като заедно с Танаси Кокинакис пречупиха опитния Жереми Шарди и още по-опитния му партньор на двойки Лукаш Кубот с 2:1 сета (6-3, 3-6, 10-8) в I кръг на турнира в Бризбейн.

За най-добрия ни тенисист обаче битката с французина продължава утре във II кръг на надпреварата на сингъл.

Днес и двата дуета показаха стабилност от сервис и смразяваща ефективност при точките за пробив с 4 реазилирани от общо 7 в мача. Ретур уинър на Димитров отвори единствения такъв шанс в първия сет и франзуцинът предаде подаването си след непредизвикана грешка, а нашето момче и австралийскиятталант стигнаха до 6-3 за 29 минути.

Григор отрази един брейкпойнт в самото начало на втория сет, но се пропука при следващия и Шарди и Кубот поведоха за първи път в двубоя с 2-0.

Младото дуо от другата страна на мрежата обаче отвърна със светкавичен рибрейк за 2-2, като този път открадна подаването на поляка. Австралиецът обаче подари сервиса си за 3-5 и макар да имаха две точки за нов рибрейк, Димитров и Кокинакис предадоха сета с 3-6.

И потеглиха катастрофално в шампионския тайбрек, губейки по веднъж подаването си за 1-5. Нататък обаче те започнаха да наваксват, като резултатът мина през 2-6, 4-6 и 6-8, откъдето Григор и Кокинакис нанизаха 4 поредни точки за триумфа.

В следващия кръг ги очакват третите поставени в схемата Роберт Линдстед и Марчин Матковски.

А двубоят на Димитров с Шарди е трети в утрешната програма на Централния корт и се очаква да започне между 6,30-7 часа българско време. При успех, на четвъртфинал Григор ще срещне Александър Долгополов или Мартин Клижан.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията