Поредна 3-сетова победа за Григор Димитров в Бризбейн

Гришо и Танаси Кокинакис спечелиха срещу специалистите на двойки Роберт Линдстед и Марчин Матковски

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 08 Яну 2015
0
96
Getty Images

Григор Димитров записа трета поредна 3-сетова победа на турнира в Бризбейн, след като заедно с Танаси Кокинакис спечелиха с 6-3, 6-7(2) и 10-7 точки над специалистите на двойки Роберт Линдстед и Марчин Матковски във II кръг.

Във вторник българо-австралийското дуо пречупи с 10-8 т. в шампионски тайбрек Жереми Шарди и Лукаш Кубот, а вчера най-добрият ни тенисист обърна французина на сингъл.

Днес Григор и Кокинакис потеглиха с ранен аванс от 2-0, но съперниците им стигнаха до 0-40 на сервиса на местния талант и материализираха третия шанс. Димитров и партньорът му обаче отвърнаха с рибрейк, който им беше достатъчен да затворят сета с 6-3.

Вторият сет вървеше сравнително тихо до 3-3, когато грешка от воле на Кокинакис пропиля първия брейкпойнт. Австралийският талант се реваншира с мощен уинър от форхенд, неутрализирал точка за пробив при 5-6.

Линдстед и Матковски набързо дръпнаха с 3-0 точки в тайбрека, когато единият минипробив беше върнат, но в крайна сметка сетът отиде при специалистите на двойки.

Шампионският тайбрек започна с по една точка за двата дуета, след което Димитров и Кокинакис нанизаха четири поредни до 5-1, но авансът им се стопи до 6-6. След това австралиецът изригна с ретур уинър за 8-7, а Димитров приключи битката с гръмотевичен ас. 

Така в петък Григор Димитров ще има два мача.

Първо Григор ще изиграе срещата си на сингъл от четвъртфиналите с Мартин Клижан, а малко по-късно ще излезе отново на корта за полуфиналната си среща на двойки.

Мачът срещу словака е втори в програмата на корт №1 и няма да започне по-рано от 05:00 ч. българско време.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията