Ферер оцеля след 3 тайбрека и е на финал срещу Бердих в Доха

Давид Ферер устоя на 30 аса и 67 уинъра от ракетата на Иво Карлович

Sportinglife
Sportinglife 19:00 ч., 09 Яну 2015
0
75
Getty Images

Давид Ферер устоя на 30 аса и 67 уинъра от ракетата на Иво Карлович и след 2:1 сета (6-7(2), 7-6(5), 7-6(4) се класира на първия си финал в Доха.

Всеки един от четирите досегнашни двубоя между тези съперници е завършвал в два сета, единият от които е бил тайбрек. И Ферер е спечелил три от битките срещу 211-сантиметровият бомбардир от начален удар.

В днешния дуел имаше едва 4 брейкпойнта (2 за Карлович в първия сет и два за Ферер във втория) и нито един пробив, така че трите тайбрека бяха неизбежната развръзка на битката.

Карлович реализира цели три минипробива в първия от тях и го взе със 7-2 точки. Нататък обаче Ферер започна все повече

да показва стабилността на корта, която отсъстваше в играта му през целия минал сезон и завърши срещата със само 18 непредизвикани грешки срещу 47 уинъра.

Двамата съперници се захапаха здраво във втория тайбрек и едва при 6-5 точки испанецът успя да направи първия минипробив, с който изравни сетовете. В решителните мигове на мача Карлович поведе с 3-2 точки, но Ферер грабва следващите 4 разигравания и се изстреля към финала със 7-4 т.

Там го очаква още един тенисист с гръмотевичен сервис – Томаш Бердих. Чехът спаси всичките три брейкпойнта в полуфинала си със Андреас Сепи и бързо се справи с италианеца с 6-2, 6-3.Чехът е дал само един сет на Ферер в последните им два сблъсъка.  

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията