Не, това не е краят

Стилиян няма да играе в Астън Вила, но той никога не се отказва да ни доказва

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 21 Юли 2016
0
508
GETTY IMAGES

Стилиян Петров няма да подпише договор с Астън Вила, обяви клубът.

Роберто ди Матео, мениджърът на изпадналия в Чемпиъншип тим, аргументира на кратко решението си така:

"Стилиян е вдъхновение за всички ни, решението не беше лесно. Говорих с него, обясних му какво съм решил и му предложих да остане в клуба."

Дали българинът ще приеме или ще търси поне още един сезон като футболист някъде другаде, не е ясно. Но е сигурно, че Стилиян не се отказва. Никога.

Минути след изявлението на Ди Матео, вестник "Бирмингам Мейл" написа материал за това какъв ефект има с присъствието си номер 19 върху Вила като клуб. Толкова е точно, че просто ви го предлагаме в реалния му вид:

"Това не е краят, който Петров иска за своята история. Той не направи всички тези усилия да си върне физическата форма, за да чуе нашите аплодисменти на симпатия и одобрение.

Не, той иска да докаже още веднъж, че характерът му е по-силен от всичко.

Вероятно спортно-технически не е на необходимото ниво, за да бъде част от побеждаващ отбор на Астън Вила в адски трудния сезон, който очаква клуба. Сигурно не е онзи Стилиян от преди 4-5 години, един от водещите полузащитници във Висшата лига.

Но българинът не е тичал тези километри на базата, после и на лагера в Австрия, за да завърши всичко просто така. Не, той иска един последен опит, един мач, една победа. Не е ясно дали повече иска да го докаже на себе си, или на всички останали.

Вила никога не би имал по-добър модел за подражание, както и футболът изобщо.

Благодарим ти, Стан. За всичко!".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията