Да се присмееш на противника - част от играта

Цесекарите се смеят на загубите на Левски, левскарите се гаврят с болката на ЦСКА... Нормално

Динко Гоцев
Динко Гоцев 09:10 ч., 22 Юли 2016
0
1790
Lap.bg

Видяхте ли вече кутията от цигари Marlboro, преправена с надпис Марибор и надпис: Убива евроидиоти. Ако не сте - има я, голям хит е в интернет. Шегите и закачките с отпадането на Левски започнаха около 120 секунди след края на мача със словенците.

Традиционно.

Взаимните подигравки между феновете на двата ни гранда са вече утвърдена част от футбола и фолклора. И не са наш патент, не се заблуждавайте. Да се изгавриш с врага, когато най-много го боли, е кеф за феновете по цял свят.

Ако си мислите, че някой в Мадрид е тъгувал, когато Интер би Барса преди 6 години, бъркате ужасно. Там имаше карнавали от кеф, и то при положение, че гостите на Моуриньо в никакъв случай не се прославиха с изумителен футбол. Просто беше удоволствие да видиш как се гърчи врагът.

Вестници като "Марка" и "Мундо Депортиво", категорично заели и позиция в лагерите на двата големи съперника в Испания, също не спестяват такива солени майтапи. Даже ги публикуват - по цяла страница тип: "Как интернет се смее на Реал", след някое отпадане или конфузна загуба на "балета".

Лично съм виждал с очите си как шефът на торинската полиция - явно запален по Торо, предвожда кордона с автобуси с английските фенове на Ливърпул, превързал на огледалото на автомобила си шалче на "червените". С усмивка до уши, след като Ливърпул току-що бе елиминирал Ювентус през 2005-а.

Часове след триумфа на същия английски тим над Милан във финала в Истанбул (и същия сезон!) над един от големите мостове на входа на Милано се появи транспарант 10 на 5 метра: "Grazie Liverpool", подписан от ултрасите на Интер.

В Холандия е традиция феновете на Фейенорд да се събират в барове и да стискат палци за съперниците на Аякс.

В Германия никой не остава трезвен, когато Байерн загуби и отпадне от Европа - говорим за всеки, който не е от баварците.

Изобщо - ненавист, открита гавра, подигравка, иронизиране и забава с тъгата на врага - това е част от играта и не е измислено у нас.

Включват се и популярни личности, а и наши колеги - журналисти. Из facebook в часовете и след този мач техни постове влизаха в битката на думи, колажи, стихчета и взаимни подигравки.

Левскарите не остават длъжни тези дни, като измислиха какви ли не начини да се подиграят на цесекарите за новото дружество, което ще носи името с четири букви.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията