Ако Димитър Пенев поеме Англия

Какво ще стане ли? Ами резултатите ще се върнат с настроение, позитивизъм и опростена философия

Sportinglife
Sportinglife 10:55 ч., 29 Сеп 2016
0
2664
Lap.bg

Англия има проблем. Няма селекционер, а имената на кандидатите (според букмейкърите и медиите) направо изправят косите на запалянковците.

Гарет Саутгейт.

Алън Пардю.

Арсен Венгер.

Стивън Джерард (който никога досега не е бил треньор или мениджър).

Хари Потър ... Но за него коефициентът е 1:5001, значи вероятно няма да бъде избран.

Пената за футбола: В зимен сън сме, чакаме 8 март

Култово интервю на Стратега пред камерата на btv

А изборът и ходът на хората от английската Футболна асоциация е очевиден. Да питат патило - тоест нас, защото ние това сме го играли.

Димитър Пенев, поемал N на брой пъти и в X на брой различни ситуации националния тим на България и ЦСКА, спокойно може да се заеме с този отбор. Наричат работата на национален селекционер на Англия the impossible job - невъзможната работа, защото никой не можел да се оправи с това да мотивира и накара звездите от Висшата лига да играят на нивото си и в международните мачове.

Така ли? Не познавате Димитър Пенев, затова така пишете, колеги!

Представете си назначаването на Стратега в Лондон. Само затворете очи и си представете...

Шефът на ФА сяда до него на пресконференцията и го показва на журналистите, изстрелвайки накратко визитката му. Човекът е полуфиналист от световно първенство, което на англичаните се е случвало веднъж от ерата на "Бийтълс" - с покойния Боби Робсън през 1990-а. Репортерите вече са впечатлени.

Освен това повдигат вежди и си записват, че има в трофейната си стая в Мировяне медал за спечеланата Купа на Свещените седем джамии - с отбора на Ал Насър от Саудитска Арабия.

Някой от кандидатите да е слагал ръка на този трофей? А? А?!

Тогава Пената намества очилата на върха на носа си с ОНЗИ типичен жест и слага старт на отношенията си с английската преса, които вече намирисват на любовни.

"Тук сме да свършим работа... Били сме на световно, били сме на европейско - казва Чичо Митко, оглеждайки се, докато преводачът се чуди кого освен себе си има впредвид треньорът. - Англия е родината на футбола, има играчи, има треньор, има отбор.

Игрищата са добри, тревата е зелена, видях ги...

Вратар имаме, не един. Атаката е бърза, ниското момче може да играе до високия нападател, а може и с двама остри напред.

Средните хора е важно да тичат, което не е проблем. Отзад малко има дупки, но ще пълним и ще въртим хората."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията