Куман: Искам Евертън да пресира като Барса на Гуардиола

Мениджърът на"сините" в откровено интервю за легендата на Ливърпул Джейми Карагър

Sportinglife
Sportinglife 17:40 ч., 30 Сеп 2016
0
1207
Sky sports

След 4 победи и реми в първите пет кръга от Висшата лига, Евертън с новия мениджър Роналд Куман обданежди феновете си. Говори се дори за претенции към място в топ 4...

Последваха 2 поражения за няколко дни - от Норич в Купата на лигата и с 0:1 от Борнемут в първенството.

Куман говори за първи път обширно за ситуацията в клуба, за амбициите и работата, която му предстои. Куриозно, интервюиращият го е Джейми Карагър, легенда на Ливърпул, но като дете - сам привърженик на Евертън.

Ето какво казва холандецът, причисляван към учениците във футбола на Йохан Кройф.

За философията му

Имах информация за клуба преди да дойда. Собствениците също помогнаха за това да знам с какво се захващам. Страстта на феновете бе нещо, което и те споменаха, когато разговаряхме.

Тя е една от причините за нашата агресивна преса у дома, защото феновете ни не обичат да ни гледат да изчакваме. Понякога се налага да играем и футбол с постепенни атаки, изграждани от задна линия. Но директната игра може да бъде силно и опасно оръжие. Хората искат да видят битка, пресиране и това е нещото, което искам да променя в отбора.

За тактиката му

Ако играем директно, това е, защото имаме номер 9, който може да задържа и пази топката. И халфовете могат да го подкрепят - имат време за това. Трябва да подобрим работоспособността на атакуващите ни играчи. Това не е лесна работа.

Те не са играли такъв тип преса и им трябва време. Вижте за пример Ливърпул, който през миналия сезон пресираше различно от сега - вече има играчите за това.

Имаме технични футболисти, но им трябва време да се научат на този стил пресиране.

Източник: Sky sports

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията