Кой реши, че няма да има интерес към мач между Кобрата и Джошуа?

Да не се страхуват британците. И целия „Уембли“ ще им напълним

Данаил Кънев 13:30 ч., 04 Май 2017
0
1617

Тази статия не е за бокс.

В нея няма да прочетете за ъперкъти, крошета, няма да намерите съотношения между мачове, победи, победи с нокаут и загуби.

Отсъстват също така и неразбираемите понякога и за самите боксови специалисти версии, федерации, пояси, корони и какво ли още не… Няма да има и име на нито един промоутър.

И не трябва. Защото напоследък именно кликата на последните твърдят усилено, че към един евентуален мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа нямало да има огромен интерес. Като този отпреди няколко дни на „Уембли“ между Джошуа и Кличко.

Интерес – разбирайте финансови приходи. Та кой щял да напълни „Уембли“ заради някакъв си българин, услужливо припяват и разни медии.

Това звучи малко пресилено. В момента Джошуа е такава звезда, че ако ще да излезе на „Уембли“ и да изиграе ирландски танц, препасан с гайда, пак ще отидат 90 000, за да го гледат. И ще си платят като попове до последното пени, за да разказват после, че са били там.

Но ни подценяват британците с това „някакъв българин“. И с последното не трябва да се тика родолюбието напред, макар че…

Едва ли има точна статистика колко точно българи живеят в момента в Лондон.

В околностите, в Англия, в цяла Великобритания. Но бъдете сигурни, че ако не всички вкупом, то една огромна част ще иска да си купи билет, ако има мач на Кобрата в английската столица.

А защо трябва да броим само тези наши сънародници, които живеят отвъд Ламанша?

Та няма ли да отидат и българи от Франция, от Германия, от Испания… От България дори? Колко му е – има вече самолетни билети, които са за всеки джоб, дори може да не се спи, гледаш мача, обикаляш нощен (и много красив Лондон) и сутринта си обратно на летището, за да летиш за България.

Така че да не се страхуват британците. Ако нямат интерес и целия „Уембли“ ще им напълним.

Пък може и да не стигнат местата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията