Григор Димитров напусна Мелбърн след равностоен мач с Мъри

Гришо счупи ракетата си, но не и каръка

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 25 Яну 2015
0
472
Getty Images

Григор Димитров се бори за всяка точка и игра като равен с равен с Анди Мъри, но отпадна на осминафиналите на Australian Open след поражение с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7.

Димитров имаше своите отлични шансове, но най-вече психически не издържа на огромното напрежение в мача срещу британеца.

След мача

"Григор е невероятен атлет, стига до топки, които другите не могат. Има невероятни ръце и показва невероятен тенис. Имах късмет да победя. Няколко мрежи, които се получиха направиха разликата. Много от геймовете вървяха с поделено предимство. Двубоят тази вечер беше завладяваш. Надявам се, че се е харесал", заяви Мъри, който ще се изправи срещу Ник Кирьос на четвъртфиналите.

Пропуснат сетбол в четвъртия сет костваше главата на Григор, който по нелеп начина пропусна преднина от 5:2. Съдията също се намеси решително при една точка, след като Мъри постоянно имаше някакви претенции.

Григор проби първи в срещата, но изпусна аванс от 3:0 в първия сет. Рибрейкът бе осъществен в петия гейм, когато Мъри достигна до 30:40 със страхотен бекхенд уинър, след което се отличи с добре пласиран ретур.

Слабо сервиране позволи на шотландеца да пробие още веднъж в деветия гейм, след което затвори първата част без затруднения в своя сервис гейм.

Втората част бе истински драматична.

Този път ролите се размениха - брейк на сметката на Мъри и рибрейк за 3:3. Британецът взе подаването на Григор за 5:6 и сервираше за 2:0 в сетовете, но българинът показа завидно хладнокръвие.

Страхотен ретур, печелившо воле и мощен смач доведоха до 15:40 и два шанса за Димитров да върне моментално пробива, които обаче не успя да реализира. Нова атака от ретур и успешно воле донесоха нова възможност пред Григор, при което Мъри предаде гейма си с двойна грешка.

В тайбрека Димитров поведе с 6:3 и при третия си сетбол изравни на 1:1.

Третата част вървеше с предимство на сервиращите до 3:4, когато двойна грешка не позволи на българина да реализира геймбол, след което Мъри спечели две дълги разигравания и проби.

Шотландецът нямаше проблеми в следващия гейм и отново поведе в сетовете.

Това не смути българина - напротив.

Григор поведе с пробив и 3:0 в четвъртия сет. При 5:2 стигна до нов брейкбол, но пропиля шанса си.

Но точно, когато сервираше за 2:2, Гришо нарави три абсолютно необясними непредизвикани грешки и подари на съперника пробив за 4:5.

Мъри направи резултата 5:5, а свободното падане на Димитров продължи в нервен гейм, в който бе пробит на нула и счупи ракетата си в изблик на ярост.

За да бъде още по-болезнено Мъри затвори мача с помощта на мрежата с пети пореден гейм.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията