Григор: На корта бях спокоен, но сега съм бесен

Разочарован съм, защото не се получи резултатът, който желаех. Със сигурност можех да направя някои неща по по-добър начин.

Sportinglife
Sportinglife 21:30 ч., 25 Яну 2015
0
526
Getty Images

Григор Димитров изживя разочарование почти като след миналогодишния Australian Open. Тогава на четвъртфинала имаше реален шанс да вкара мача с Рафаел Надал в решителен пети сет, но един негов пасинг шот прелетя на милиметри от линията. Сега най-добрият ни тенисист водеше с 5:2 срещу Анди Мъри в четвъртия сет и загуби пет гейма поред. В рядък изблик на ярост Григор дори потроши ракетата си, а на пресконференцията също не можа да скрие разочарованието си от развитието на осминафинала с шотландеца. 

- Чувствате ли се сякаш над вас тегне някакво проклятие?

- Проклятие или не, когато играеш подобен мач не мислиш за такива неща, не мислиш за нищо странично. Не крия, че съм изключително разочарован. Бесен съм.

- Мислите ли, че съдията взе лошо решение в ситуацията на ваш сервис, когато точката се преигра?

- Стигне ли се до подобен момент, каквото и да се случи, то е част от играта. Явно така е трябвало да се развие ситуацията.

- Мъри каза, че е имал късмет. Така ли смятата и вие и можехте ли да направите повече в мача?

- Имате предвид моята игра?

- Да.

- Разбира се, щом си загубил, значи не си направил някои неща правилно. Радвам се, че се представих силно и беше необходимо срещу мен да е тенисист от класата на Анди, за да ме победи. Разочарован съм, защото не се получи резултатът, който желаех. Със сигурност можех да направя някои неща по по-добър начин.

- При 5-2 и равенство запратихте форхенд на линията, а съдията даде аут. Ударът на Мъри след това също беше в аут. Това ли беше моментът, в който четвъртият сет се обърна?

- Не. Когато става дума за подобни точки, не ги обмисляш дълго, а просто се фокусираш върху следващото разиграване. Тогава си помислих, че решението е странно, защото Анди отигра топката и я изкара в аут и след това... не знам. Вече не си спомням момента толкова добре. Всичко е в миналото.

- Нивото на мача беше високо, като и двамата играхте силно. Това задоволява ли ви по някакъв начин?


- Смятам, че всички очакваха от нас да излезем и да играем по този начин. Да ме задоволява? Не бих казал. Позитивно е за мен да видя какво успях да направя добре днес и какво мога да подобря следващият път. Мисля, че Анди игра на много високо ниво през целия двубой. Не го крия. На моменти можех да се справя по-добре в дадени разигравания, но това не променя крайния резултата от срещата.

- Анди игра ли достатъчно добре, за да можем да го смятатаме за един от фаворитите в турнира?


- Само предстоящите мачове могат да ви отговорят. Турнирът още е в ранна фаза и всичко може да се случи в следващите кръгове. Ако играеш, ако се бориш, шансовете ще са на твоя страна.

- Трябваше ли да рискувате повече или сте доволен от начина, по който проведохте двубоя?


- Не, не трябваше да правя нищо различно от това, което направих. Имах стратегия и знаех какво се изисква от мен на корта. Бях доста спокоен. Когато излязох на корта си казах, че вече съм играл такива мачове на такива арени, изправял съм се срещу този съперник и до някаква степен се чувствах много комфортно с тактиката и поведението си в двубоя. Винаги може да подобриш нещо, но това не означава, че не съм поемал достатъчно рискове.

- Анди вдигна ли нивото на играта си, когато изоставаше с 2-5 в четвъртия сет?


- Да, абсолютно. Ретурите му бяха наистина страхотни днес. Сервисът ми не стигна нивото, на което исках да е и смятам, че това направи голямата разлика. Ако помислите, това е само един пробив разлика, който не може да ви гарантира, че ще е достатъчен да спечелите сета. Анди има много силен ретур и трябва да пласираш сервиса си изключително прецизно, защото иначе може да си сигурен, че той ще го върне. Разбира се, това поставя допълнително напрежение върху теб.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията