Гуардиола заговори за Байерн в минало време

Треньорът явно няма да продължи договора си с баварците и гледа към Барса

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 26 Яну 2015
0
478
Getty Images

Пеп Гуардиола заговори в минало време за Байерн.

На посещение във фенклуб в Инголщад испанският наставник каза през над 300 запалянковци:

„За мен Байерн беше голямо предизвикателство. За жена ми и децата ми животът в Германия – също. Без значение какво ще се случи, тук бях много щастлив. Сбъдната мечта беше да съм треньор на Байерн.”

Дали е грешка на езика, който Гуардиола доста добре научи да говори или е решил напусне и да се завърне в Барселона?

Oт няколко седмици Байерн предлага на Пеп да седнат на масата за преговорите за продължаване на договора. Но треньорът все се измъква.

В крайна сметка изпълняващият президент Карл-Хайнц Румениге прие – разговори ще се водят чак през лятото. Тогава ще има точно една година до изтичането на контракта на Гуардиола.

Феновете на Байерн в Инголщад веднага поискаха отговори от треньора кога ще преговаря за нов договор. И отново с приятелска усмивка испанецът каза само: „През лятото!” Пак не пожела да повдигне завесата за плановете си след 2016 година, когато изтича сегашният му контракт.

В прав текст

Гуардиола напусна Барса, спечелвайки 13 титли за четири години, с което стана най-успешният треньор в историята на каталунците.

Гуардиола напусна Барса, спечелвайки 13 титли за четири години, с което стана най-успешният треньор в историята на каталунците.

Но когато трябваше да преподписва договора си с клуба, винаги го правеше за по една година. След като Байерн разгроми Барса със 7:0 общ резултат в полуфинала на Шампионската лига през 2013-а, Гуардиола обяви напускането си.

Взе си половин година въздух в Ню Йорк и пристана на Мюнхен. В Байерн сега очакват, че именно Шампионската лига ще е теглото, което ще наклони везните в главата на Гуардиола. Ако баварците отново не успеят, вероятно и Пеп ще си замине.

„Ще ми е много неприятно, ако Гуардиола тръгне – каза капитанът Филип Лам. – Но не мога да му давам съвети, той е достатъчно възрастен.”

Домът зове. В Барселона футболно нещата се пооправиха, но битката за власт по върховете не спира.

Жоан Лапорта иска да се върне като президент на клуба, а с него да доведе и любимия си треньор – Гуардиола.

От неговата „тики така” в Барса почти нищо не е останало, въпреки че още играят Меси, Иниеста и Шави. А дори имат в добавка Луис Суарес и Неймар. Много фенове не прощават на Луис Енрике, че през 90-те направи най-големия грях – отиде в Реал (Мадрид). А и явно Меси много не го харесва, което ще е решаващо.

И ако Барса не стане шампион и не вземе Шампионската лига, масата ще се присети кой ги направи за последно европейски футболни крале – Пеп Гуардиола.

Колкото и подреден клуб да е Байерн, позивът от дома със сигурност ще е по-силен. И Гуардиола ще поеме по пътя. Затова никой не изключва раздяла с Байерн да има още през лятото.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията