Търсят се още четирима

По-голяма част от участниците в "Мача на звездите" вече са ясни

Sportinglife
Sportinglife 13:40 ч., 15 Март 2015
0
40
Lap.bg

Само четири останаха неизвестните имена на участници в баскетболния Мач на звездите у нас. Шоуто ще се състои през последния уикенд на март в ямболската зала „Диана”. Двубоят е посветен на 70-та годишнина от началото на организирания баскетбол в града и на 50-та годишнина от построяването на зала „Диана”.

Първите 20 участници в сблъсъка бяха избрани от феновете след едноседмично гласуване. Те са разделени в два отбора, носещи имената на двама от спонсорите на събитието - TURKISH AIRLINES и VOLKSWAGE. Към тях ще се присъединят още четирима играчи – двама българи и двама чужденци, избрани от треньорите и организаторите. 

Представят утре екипите на двата тима

Утре организаторите на Мача на звездите ще покажат за първи път екипите, които ще носят двата състава по време на шоуто.

Те ще бъдат демонстрирани от баскетболисти на Левски. Очакват се и подробности за трите конкурса, които ще бъдат част от програмата на звездния уикенд – за забивки, тройки и стрелба.

Най-много гласове от феновете получи Тони Брнас от домакина на събитието Тунджа (Ямбол) – 4371. Чужденци заеха и второто и трето място по вот – Тайлър Лейзър от Тунджа (Ямбол) се нареди втори с 4056 гласа, Диуейн Джаксън от Берое остана трети с 4020 гласа.

От българите с най-много гласове е Николай Върбанов от Балкан за когото гласуваха 2832-а души. Втори се нареди Костадин Маршавелски от Ямбол с 2460 гласа, а трети - Алекс Симеонов от Левски с 2424 гласа.

Общо в гласуването участваха 6375 човека. С най-много представители в шоуто ще бъдат домакините от Тунджа и носителя на Купата на България за тази година Черно море Порт (Варна) и Левски– по 4. Това са Станислав Говедаров, Тайлър Лейзър, Тони Брнас и Костадин Маршавелски от Тунджа, Асен Великов, Станимир Маринов, Лени Даниел и Милян Пупович от Черно море и Джими Хънт, Павел Иванов, Алекс Симеонов и Димитър Ангелов от Левски.

Любопитно е, че Димитър Ангелов ще участва в шоуто освен като част от отбора на TURKISH AIRLINES и като един от звездния тим на Ямболгаз, спечелил титлата през 2002 г. Шампионският отбор, воден от Иван Чолаков, ще се появи на терена в третата част.

„Няма нищо по-приятно и по-емоционално от това да се събереш в една съблекалня с хора, с които си побеждавал и си ставал шампион. За мен това е печеливш модел. Едно такова събитие има голямо влияние върху публиката, а нашата цел е да виждаме залите пълни и да накараме хората отново да се вълнуват от нашия баскетбол. Ямбол е един от най-баскетболните градове у нас и аз очаквам да се получи голям празник за публика и за участници”, коментира идеята на организаторите спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков.

Миналата година самият той взе участие в подобен двубой след като тогава организаторите събраха звездния тим на Черно море.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията