„Ел Класико“ – лице в лице

Персоналните дуели, които ще решат Барселона – Реал М

Sportinglife
Sportinglife 20:55 ч., 22 Март 2015
0
1264
Getty Images

Големият сблъсък между Барселона и Реал (Мадрид) в неделя, естествено, ще премине за пореден път под знака на персоналния дуел между Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Испанската редакция на „Евроспорт“ обаче подбра още няколко двойки, чието представяне може да наклони везните на „Ноу Камп“.

Луис Суарес и Карим Бензема, Лука Модрич и Иван Ракитич – кои ще са големите герои в поредното издание на испанското „Класико“?

Кристиано Роналдо – Неймар

Двамата вероятно са доста ядосани преди дербито. Кристиано и Неймар изпитват жажда за голове. Те не се намират в оптимално състояние и изпитват недостиг от чудодейната съставка, която ги захранва най-добре на терена или поне им носи най-много радост.

Що се касае до португалеца, 9-те му попадения от началото на календарната година са твърде малко на фона на 32-те, които отбеляза през есенния полусезон.

Неймар пък е играчът, когото Луис Енрике сменя най-често. Освен това срещу Манчестър Сити бразилецът така и не намери начин да застраши противниковата врата.

Луис Суарес – Карим Бензема

За тях също се отнася казаното за Кристиано и Неймар. Головете са в кръвта им, макар това да се отнася повече за уругваеца, отколкото за французина.

Суарес напоследък се представя доста впечатляващо, но все още головият му актив не впечатлява. Все пак бившата звезда на Ливърпул видимо живна в последните месеци.

Същото не може да се каже за Бензема в Реал. Въпреки че е централен нападател, от него не се очаква да вкарва повече голове от Роналдо или дори от Гарет Бейл.

Френският национал допълва идеално двамата си партньори в атаката, но все пак всеки нападател в крайна сметка бива съден според броя на головете, които бележи. А в Примера Бензема не се е разписвал от един месец.

Андрес Иниеста - Иско

Една двойка, която символизира смяната на цикъла за испанския национален отбор. Ла Фурия вече очаква щафетата да бъде предадена.

Иско може да се окаже идеалният наследник на най-съвършения талант и най-решаващият играч на Испания в последните години. Андрес Иниеста обаче вече е преминал зенита си.

Междувременно Иско революционизира играта на Реал (Мадрид) благодарение на универсалните си умения, с които изненада много наблюдатели.

Няма спор, че в неделя на „Ноу Камп“ един срещу друг с фланелките на Барселона и Реал ще излязат двама от най-талантливите испански футболисти.

Лука Модрич – Иван Ракитич

Хърватските полузащитници дирижират играта на своите тимове. В центъра на събитията на „Ноу Камп“ ще звучат балкански нотки, защото Модрич и Ракитич се превърнаха в ключови фигури за Реал и Барселона.

Това все пак се отнася повече за Модрич и за мадридчани, защото треньорът на „синьо-червените“ Луис Енрике като че ли по-добре успява да замени своя хърватин. Междувременно Карло Анчелоти имаше доста затруднения, докато Модрич лекуваше контузията си.

Двамата хървати са способни както да успокоят мача, така и да вдигнат градуса на напрежението. И Модрич, и Ракитич без съмнение ще се опитат да грабнат маршалския жезъл и да контролират хода на мача.

Серхио Рамос – Жерар Пике

Централният защитник на Барселона преодоля трудностите от миналия сезон и в настоящото първенство върви нагоре. В началото Луис Енрике му нямаше особено доверие, но напоследък Пике е незаменим в състава на каталунците.

В противниковия лагер Серхио Рамос имаше някои колебания заради травмата, която получи през февруари. Безспорно е обаче, че подобно на Пике, той е големият лидер в защитата на своя отбор и се намира в разцвета на силите си.

И двамата испански национали понякога страдат от липса на концентрация. Един от факторите, който може да реши неделното „Класико“, е доколко Рамос и Пике ще успеят да запазят хладнокръвие на терена.

Марсело – Жорди Алба

По принцип Реал и Барселона разчитат на левите си бекове не само в защита, но и в нападение. Марсело и Жорди Алба са ефектни играчи, способни често да пробиват до противниковия пеналт.

Както бразилецът, така и испанецът обаче не оправдават напълно високите очаквания към себе си.

И двамата треньори се стремят да осигурят максимална свобода на крайните си защитници, но не е ясно дали на „Ноу Камп“ двамата ще получат достатъчно пространство, за да се развихрят.

Присъдата на „Евроспорт“

Всеки от шестте персонални двубоя може да се окаже решаващ в неделя, но най-вероятно това изглежда за дуела между Кристиано Роналдо и Неймар. От португалеца и от бразилеца се очакват голове във всеки мач.

В центъра на терена ще кипи тежка битка. До неотдавна там властваха „синьо-червените“, но сега нещата би трябвало да бъдат по-равностойни.

Що се касае до двете защити, техните лидери лидерите ще трябва да бъдат максимално концентрирани. Никой не би искал да улесни съперника, когато става дума за мач между Барселона и Реал.

Източник: Евроспорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията