Джокович срещу Вавринка на финала в Париж

Ноле сломи Мъри в доиграването

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 06 Юни 2015
0
477
Getty Images

Новак Джокович срещу Стан Вавринка е тазгодишният финал при мъжете на Ролан Гарос. Световният №1 стигна до битката за трофея, след като спечели доиграването с Анди Мъри.

Мачът бе прекъснат снощи при резултат 6:3, 6:3, 5:7, 3:3, а в събота сърбинът успя да довърши започнатото, въпреки че Анди Мъри направи всичко по силите си, за да го затрудни и вкара битката в пети сет.

"Беше много трудно началото днес. Аз започнах добре, но Анди игра агресивно и приключи четвъртия сет със силна игра. Никога не е лесно при подобен сценарий, но се радвам, че съм на финал", каза сърбинът, който ще играе третия си финал в Париж и 16-ти в Големия шлем. Той вече е с 28 поредни победи през сезона и прекъсна серията от 15 успеха на Мъри на червено.

Ноле стартира доиграването с убедителен гейм на нула за 4:3, но отговорът на Анди не закъсня. С изключително разнообразна игра британецът на свой ред спечели подаването си без да даде точка на опонента си.

Перфектното представяне на Ноле продължи за 5:4, а чак в десетия гейм с печелившо воле Джокович успя да спечели първата точка за посрещащия след прекъсването. Анди обаче сложи точка на гейма с ас. Развръзката настъпи в следващия гейм.

Джокович направи непредизвикана грешка и шотландецът имаше две точки за пробив и съответно два скрити сетбола при 15:40.

Ноле оцеля при първата, но с нов форхенд в аут Анди бе на един гейм от изравняването на резултата.

Джокович се опита да върне пробива, но прекаленото много грешки го лишиха от тази възможност и мачът отиде в решителен пети сет.

Решителната част започна с труден сервис гейм на Ноле, но след това сърбинът направи огромна крачка към финала. 
Джокера дръпна с 0:40 на ретур и от втория опит проби, след като Мъри прати бекхенд в мрежата, а след това затвърди с методична игра и без излишни рискове - 3:0.

Самочувствието на Ноле растеше, а нервите започнаха да взимат връх при британеца. Той изкара бекхенд в аут в шестия гейм, давайки скрит мачбол на световния лидер и бе матиран с хирургически форхенд по обратния диагонал. 
Сърбинът не показа колебание и затвори срещата с категоричен гейм, в който поведе с 40 и даде само точка на британеца, след което приключи мача с ас.

На финала Новак Джокович ще играе със Стан Вавринка. Сърбинът води в общия баланс със 17:3 успеха на ниво ATP.

В шест мача на клей помежду им Джокера е излизал пет пъти победител, като единствено през 2006 г. швейцарецът печели в Умаг след отказване на Джокович. Това обаче е през даечната 2006 г. в първия им двубой във веригата на професионалистите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията