Кой ще грабне титлата във Формула 1?

Какви са вариантите?

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 10 Ное 2014
0
61
Getty Images

Преди началото на сезона, ръководството на Формула 1 взе спорно решение, според което последният старт на пистата "Яс Марина" в Абу Даби ще носи двойни точки. Мотивираха иновацията със запазване на интереса и интригата в шампионата. И ето, че титлата ще бъде решена в последния старт за годината, макар че Люис Хамилтън държи развръзката в собствените си ръце.

Какви са вариантите?

Дори Нико Розберг да спечели и да прибави 50 точки към актива си, на Хамилтън ще му бъде достатъчно и второто място, за да триумфира като шампион за втори път в кариерата си.

Ако Розберг е втори, тогава за Хамилтън ще е достатъчно да е пети. Но поглед към статистиката през сезона показва, че няма случай, в който Хамилтън да е завършил състезание без да се качи на подиума. Трета позиция за Нико ще изисква шесто място от страна на Хамилтън.

Задължителното условие за германеца да запази надежди да триумфира като световен шампион е да е в петицата. Ако е шести или по-надолу, Люис Хамилтън ще е шампион дори да не завърши.

За последно Мерцедес излъчи шампион във Формула 1 през далечната 1955 г., когато първенец стана Хуан Мануел Фанджо.

През миналия уикенд Нико Розберг сложи край на серията от пет поредни победи на съотборника си в Гран при на Бразилия на пистата "Интерлагос" в Сао Пауло. Германецът стартира от първа позиция и изпусна водачеството само при смяната на гумите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията