Идеалният отбор от мениджъри в Шампионската лига

Бивш треньор на Левски попадна в селекцията

Sportinglife
Sportinglife 22:15 ч., 15 Сеп 2015
0
1518
GETTY IMAGES

Сайтът на УЕФА излъчи интересна идеална единайсеторка. Съставът е хипотетичен и е съставен от настоящи треньори на отбори, участващи в Шампионската лига.

1. Юлен Лопетеги - вратар

Бившият селекционер на младежките формации на Испания Юлен Лопетеги бе обявен за треньор на Порто през пролетта на 2014-а. Като футболист Лопетеги премина за кратко през Реал Мадрид и Барселона, но най-добрите му дни бяха в Логронес и Райо Валекано.

Между 2010-а и 2014-а той бе начело на младежките формации на Испания до 19 и 21 години, като спечели европейските титли през 2011-а и 2013-а.

2. Аге Харейде - централен защитник

Харейде има солидна кариера като треньор в продължение на повече от три десетилетия, а в момента е начело на Малмьо. Той е познат на феновете на Манчестър Сити и Норич, след като прекара три години на Острова в началото на 80-те.

3. Лоран Блан - централен защитник

Лоран Блан изведе Пари Сен Жермен до две последователни титли, след като стана шампион и с Бордо. Но преди треньорската си кариера, той бе много стабилен и интелигентен футболист.

Стана световен и европейски шампион с Франция, а на клубно ниво игра за отбори като Барселона, Милан и Манчестър Юнайтед.

4. Мануел Пелегрини - централен защитник

В Европа е познат само като треньор, но има 13-годишна добра кариера като играч в родината си Чили с екипа на гранда Универсидад.

Изиграва над 400 мача за отбора, а в средата на 80-те започва пътят му като наставник. Под негово ръководство Манчестър Сити е фаворит за титлата в Англия през този сезон.

5. Мирча Луческу - полузащитник

Луческу става на шест пъти шампион като футболист на Динамо Букурещ и има над 70 мача за националния отбор на Румъния. Със статут на легенда е в Шахтьор Донецк, с който стана осем пъти шампион на Украйна за 11 години.

6. Филип Коку - полузащитник

Част от младата генерация наставници в Шампионската лига, Коку игра в надпреварата с екипите на Барселона и ПСВ Айндховен.

Той окачи обувките на пирона през 2007-а и веднага започна да се подготвя за наставник. Пое ПСВ през 2013-а и изведе тима до титлата през миналия сезон.

7. Пеп Гуардиола - полузащитник

Гуардиола записа името си като един от най-великите треньори в историята, а все още е толкова млад... Голяма е заслугата му за превръщането на Лионел Меси от талантлив младок до глобална суперзвезда на играта. Пеп беше и страхотен футболист като част от Дрийм тима на Кройф.

8. Диего Симеоне - полузащитник

Темпераментният аржентинец изведе Атлетико Мадрид до върха. Това е третият му престой в клуба, а предишните два бяха като непреклонен халф в състава на столичани. Той стана шампион с мадридчани и като футболист през 1996-а рамо до рамо с нашия Любо Пенев.

9. Славиш Йоканович - полузащитник

Добре познат и у нас, след като за кратко води Левски. Вкара Уотфорд във Висшата лига, но бе освободен. В момента е начело на Макаби Тел Авив. Като футболист не му провървя много в Челси, но направи отлична кариера в Овиедо, Тенерифе и Ла Коруня.

10. Луис Енрике - нападател

Настоящият треньор на Барселона беше блестящ футболист. След 5 години в Реал Мадрид той премина в Барселона със свободен трансфер в средата на 90-те.

11. Серхий Ребров - нападател

В Англия го помнят като провал, след като не успя нито в Тотнъм, нито в Уест Хем, но с Андрий Шевченко бяха оформили убийствен тандем в атаката на Динамо Киев. Той застана начело на бившия си тим през 2014-а и го изведе до титлата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията