Националите пред мисия невъзможна срещу Унгария

Вече губим с 0:2 от маджарите

Sportinglife
Sportinglife 19:15 ч., 18 Сеп 2015
0
62
Lap.bg

С Григор Димитров в състава със сигурност би било различно, но първата ни ракета остави останалите национали на България за Купа "Дейвис" да се борят сами срещу Унгария за влизането в първа група на зона Европа/Африка на неофициалното световното първенство за мъже.

Пред обидно малко публика на Националния тенис център нашите загубиха първите два мача и в събота и неделя ще се опитат да заснемат нов епизод на "Мисията невъзможна".

От 14:00 ч. в първия ден от уикенда предстои мачът на двойки, в който ни трябва задължителна победа, за да търсим обрата в неделя в остававащите два мача поединично.

Иначе в петък нещата се развиха катастрофално - двамата ни представители взеха общо 12 гейма в 6 сета!

Петер Наги даде аванс на гостите в първия сингъл след успех над Димитър Кутровски с 6:4, 6:0, 6:3.

"Подведох се по неговия ритъм на игра с дълги разигравания в бавно темпо. Не бях агресивен, както съм свикнал да играя и това оказа влияние. Ще направим необходимите анализи и ще се подготвя по най-добрия възможен начин за срещата на двойки", каза след края на двубоя Кутровски.

Във втората среща поединично Димитър Кузманов загуби от звездата на съперника Мартон Фучович с 3:6, 1:6, 1:6 за 1:55 час.

Фучович, юношески шампион на Уимбълдън 2010 , не допусна нито един пробив. Той сервираше отлично през цялата среща, като загуби общо само 9 точки от 64 разиграни при собственото си подаване.

Унгарецът започна отлично и след ранен пробив поведе с 3:0, като запази преднината си до края на първия сет. В следващите две части той отново доминираше и даде по гейм във всяка една от тях на българския си съперник.

"Той сервира много добре, а и аз като цяло не можах да разгърна играта си. Просто той не ми позволи. Въпреки загубите днес, запазваме увереност. Утре има мач на двойки и в него излизаме. Не сме се предали", коментира Кузманов.

България се нуждае от победи в оставащите три срещи, за да успее да спечели промоция за първа група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис" за първи път от 1988 година.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията