Ако Клъф беше жив, щяхте да отидете по дяволите!

Героите от великия тим на Нотингам Форест се разбунтуваха срещу клуба

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 24 Март 2016
0
677
GETTY IMAGES

Шефовете на английския Нотингам Форест изпитват гнева на феновете, но и на най-големите легенди на клуба.

В духа на модерния футбол, босовете опорочиха планираната тържествена част от 150-годишния юбилей от първия мач на клуба, който предстои на 2 май.

Собственикът на клуба Фаваз ал Хасауи - член на кувейтска фамилия милиардери, е дал съгласие церемонията и вечерята в бална зала в града да бъде с платен вход за феновете.

Но цените са направо убийствени - от 150 (ограничена бройка) до 2600 лири!

В отговор привържениците бойкотират събитието и планират свое алтернативно такова на последния мач от сезона на стадион "Сити Граунд".

Запалянковците недоволстват и от решението юбилея да се празнува тази година.

Форест е създаден през 1865-а, но играе първия си мач през март 1866-а. Босовете решиха да отбележат не раждането на клуба преди година, а дебютния му двубой през тази...

Но най-големият удар идва от легендите, вдигнали два пъти Купата на европейските шампиони през 1979-а и 1980 г.

Водени от Колин Барет, Джон Робертсън, Джон Макгавърн, Питър Шилтън и Вив Андерсън, всички играчи от онзи тим се подписаха, че няма да присъстват.

"Това е скандал - изригна Барет. - Как ще аргументират този обир!? Защо искат такива пари от феновете, нали честванията са за тях!? Форест е в трагично състояние като отбор, хората дават и последните си пари за мачове, плащат сезонни билети, а и за юбилея ги обират."

Робертсън бе още по-краен.

"Ако Клъфи беше жив, щяхте всички да отидете по дяволите - изля гнева си той пред в. "Нотингам Поуст". - Шефовете на клуба имат огромен късмет, че Брайън го няма между живите, иначе щяха ясно да разберат каква грешка правят.

Това е подигравка с феновете на клуба."

В Нотингам играе и българският вратар Димитър Евтимов, който също ще бъде част от честванията.

Но те няма да бъдат особено бляскави, ако най-големите фигури в историята на Форест ги бойкотират, а и феновете се отдръпнат.

Клъф, яростен противник на модерния футбол и постоянното вдигане на цени на билети и изнудване на феновете, си отиде от рак преди 12 години.

Това определено нямаше да му хареса.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията