Григор се разходи по ръба, но победи Шарди

Французинът пропусна два мачбола

Sportinglife
Sportinglife 12:20 ч., 07 Яну 2015
0
99
Getty Images

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн след победа с 2:1 сета (3:6, 6:4, 7:6[8]) над французина Жереми Шарди.

Поставеният под №4 в основната схема българин почиваше в първия кръг, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу Мартин Клижан, който елиминира Александър Долгополов.

Ако успее да преодолее словака, го очаква евентуален сблъсък с Роджър Федерер.

Сервисът изневери на Григор в първия сет, което бе добре дошло за Шарди и с два пробива за 3:2 и 6:3 французинът затвори първата част в рамките на 40 минути.

Във втория сет Димитров значително стабилизира играта си. След геймове с предимство на сервиращия, Григор проби за 5:4, след което изравни резултата в сетовете при собствен сервис, в който стигна до обрат от 15:40.

В решителната трета част първата ни ракета имаше цели шест точки за пробив, но не успя да реализира нито една от тях и се стигна до тайбрек.

В него българинът поведе с 4:1 точки с два минипробива, но не успя да продължи серията си и допусна пет поредни точки за Шарди, който достигна до два мачбола при 6:4. Първият от тях беше отразен от Димитров с ас, а при втория французинът допусна двойна грешка.

Нова двойна грешка даде мачбол за Григор, но той също пропусна шанса си. После при 8:7 имаше още един неуспешен опит да приключи срещата, но при третата си възможност след атака на мрежата и минаващ удар в аут на противника сложи точка на спора.

Така Григор Димитров вече мисли за следващия си съперник - Мартин Клижан. Словакът е №34 в световната ранглиста, а двамата досега не са се срещали на ниво ATP.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията