Футболните фрази от седмицата

"Тоти е Бог в Рим, Джерард - в Ливърпул", както и с кого съжалява, че не е играл повече време Роналдиньо

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 08 Окт 2016
0
418
GETTY IMAGES

Sportinglife.bg ви предлага поглед към най-интересните фрази, казани от най-интересните хора във футбола за изминалата седмица.
Ще прочетете изказвания за познати герои, както и на култови фигури.

"Постигнах всичко, което исках във футбола. Съжалявам само, че не играх повече време с Лео Меси. Той е велик и съм радостен, че аз съм от хората, които му помогнаха - например с асистенцията за първия му гол. Меси и Аржентина имат големи шансове да спечелят следващата световна купа. Всяка седмица той показва, че е най-добрият в света."

Роналдиньо за най-голямото съжаление в кариерата му.

"Барселона искаше да се отърве от Пеп Гуардиола, защото имаха мнение за него, че е бавноподвижен и тромав. Не можел да играе в защита, не играе силно с глава... Обвиняваха го за всичко, в което не бе добър. А аз просто реших, че това са неща, които можеш да научиш. Това, което хората не виждаха, бяха неговите фундаментални качества - бързина на мисълта, техника, визия за играта."

Йохан Кройф в книгата му "My Turn" за годините на Пеп като играч.

"Той е уличен побойник, биткаждия. Винаги дава сто процента от себе си на терена. Вкарва голове, създава положения. Харесвам го. Ако бие моя рекорд ще съм първият, който ще го потупа по гърба и ще го почерпи една бира - за нападател да играе толкова пъти за националния тим е невероятно постижение."

Питър Шилтън, който има 125 мача за Англия, за Уейн Руни, който е втори със 116 и вероятно ще го надмине скоро.

"За да съм равен с тях, трябва да печеля трофеи. Те го правят от години, при мен нещата почти се получават, но..."

Антоан Гризман за това дали се чувства близък по класа с Меси и Роналдо.

"Тоти в Рим е Бог. Джерард в Ливърпул - също. Капитан Фантастика. Те са различни играчи, Стивън е по-завършен, по-комплексен. Той има всичко, което един играч може да има. Тоти е Бог. Технически е гений. Тактически - страхотно ниво. Той е чудесна личност, освен това. Това са двамата най-добри футболисти, с които съм играл."

Джон Арне Рийзе за това кой от съотборниците в кариерата класира на първо място като класа.

"Винаги съм гледал на Флоренция като на гаджето ми. Не виждам смисъл да обяснявам каква е любовта ми към града. Когато трябваше да отида в Рома се чувствах ужасно, най-вече заради това, че излъгах очакванията на флорентинците."

Габриел Батистута за Флоренция, където продължава да е обожаван.

"И най-добрият вратар в историята прави грешки, иначе щеше да е машина. Бих предпочел тази грешка да е с екипа на Ювентус, но..."

Даниеле де Роси след Италия - Испания (1:1), където голът на гостите падна след нетипична грешка на Джанлуиджи Буфон.

"Ако си мислите, че с тази победа изведнъж сме се превърнали в някакъв супер отбор, значи сте идиоти"

Оскар Табарес, селекционер на Уругвай, към репортерите след домакинското 3:0 над Венецуела в световна квалификация.

"Английският футбол има голямо влияние над всеки исландски играч. Всяка събота гледаме тези играчи, познаваме ги отлично. Ларс Лагербак ни каза преди мача, че ние ще играем с най-надцененият национален отбор в света. Това ни подейства амбициращо. Не можем да ги надиграем, но със сигурност бяхме по-надъхани и показахме повече желание от тях."

Исландецът Гулфи Сигурдсон за това как тимът му елиминира "трите лъва" на Евро 2016.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията