Нощта на Тръмп, Брейди и Лейди Гага. И на Сокола

Супербоул отива в Хюстън, 170 страни ще гледат шоуто

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 05 Фер 2017
0
2242

За едно денонощие Америка ще забрави за стените по мексиканската граница, идеите за нови имиграционни режими, политиката спрямо Русия и други теми, бушуващи след избирането на новия президент.

Но не и за самия него. В малко по-друг аспект, но Тръмп няма да остане встрани и от американския футбол и неговото украшение.

Супербоул, денят и нощта на най-голямото събитие в спортния живот на тази луда по спорта нация, е в неделя срещу понеделник около 1,30 ч българско време в Хюстън.

Кой ще вземе в ръцете си купата "Винс Ломбарди" за шампион в американския футбол?

Ню Инглънд Пейтриътс или Атланта Фалкънс?

Това е интересен въпрос, но далеч не единственият, който занимава букмейкърите преди големия мач.

"Колко пъти ще споменат коментаторите името на Доналд Тръмп по време на играта" - има такъв залог. Или по-скоро - имаше, преди да станат ясни детайли, които можеше да разорят букмейкърите.

Те даваха коефициент 1,90 за това името на президента да бъде казано не повече от над 1,5 пъти в мача. Но не знаеха още - и вече е ясно - че на полувремето част от публиката планира да покаже подкрепа за Тръмп, който спечели изборите в Тексас убедително.

Освен това Том Брейди, най-важната фигура от всички на терена на Супербоул, е голям приятел и едно от лицата на кампанията на новия президент.

Куотърбекът на Ню Инглънд каза в седмицата преди мача, че е пожелал успех на Тръмп след изборите, а в отговор е получил подкрепа за финала.

Така че... Може да се наложи името на президента да се каже 4-5 пъти от коментаторите.

Брейди се цели в петия си пръстен от Супербоул, след като в новия век Патриотите, водени от неговата сигурна дясна ръка, стигнаха 7 финала и спечелиха 4. И тук се появява интересна дилема, която разкъсва сърцата на феновете на Ню Инглънд.

Появиха се намеци, че ако лидерът вземе пета титла, ще се откаже. Брейди е на 39 години и (ако вече не го е направил) ще се бетонира като най-голям в историята на играта с триумф в Хюстън.

Мястото е щастливо за него - там Патриотите спечелиха Супербоул преди 13 години, побеждавайки на финала Каролина. Е, беше на стария "Рилайънт Стейдиъм", а не на новия "Енерджи", но... градът носи късмет на Брейди и бандата му.

Според букмейкърите Ню Инглънд е фаворит - заради опита и манталитета на отбора. Със 7 финала за 16 години зад гърба и 4 трофея, Патриотите са водещата марка на НФЛ. Атланта за последен път бе на Супербоул преди 18 години, но загуби.

Соколите никога не са печелили "Винс Ломбарди".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията