Руски полуфинал в Мелбърн при жените

Шарапова спечели срещу Бушар, Макарова отсрани Халеп

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 27 Яну 2015
0
384
Getty Images

Екатерина Макарова достигна втори пореден полуфинал на турнир от Големия шлем, поднасяйки още една сензация при дамите на Australian Open.

Поставената под №10 в основната схема рускиня премина изненадващо лесно през една от фаворитките Симона Халеп за 6:4, 6:0.

Така Макарова попадна сред полуфиналното каре в надпревара от Шлема в рамките на по-малко от половин година, след като стори същото и на US Open, където отстъпи на бъдещата шампионка Серина Уилямс.

Макарова поведе с 3:0 в първата част с два пробива. И въпреки че световната №3 отрази единия, рускинята все още имаше преднина от брейк на сметката си.

При 5:3 тя стигна до първи сетбол, но румънката го неутрализира с форхенд на линията. При 5:4 обаче Макарова сервираше за сета и след бекхенд в мрежата на Халеп, преднината й бе факт.

През втората част Макарова не даде гейм на румънката, затваряйки мача за 68 минути.

Така първият полуфинал в Мелбърн ще е руски, след като Мария Шарапова спечели мача на красавиците срещу Южени Бушар с 6:3, 6:2 за малко повече от час и четвърт.

Бушар бе много разконцентрирана и направи 30 непредизвикани грешки, а Шарапова освен че сервираше много добре, притискаше младата си съперничка и на ретур.

Приятелката на Григор Димитров спечели 84% от точките си на първи сервис и реализира четири брейкбола от общо осем въможности, които се откриха пред нея.

Шарапова и Макарова са се срещали пет пъти, като Екатерина не само че няма победа, но и е спечелила само един сет срещу сънародничката си.

"Чувствах се много добре от началото на мача и останах фокусирана през цялото време. Сега предстои мач с Макарова, който ще е труден от гледна точка на това, че тя ще играе разкрепостено. Още не съм срещала съперничка, която играе с лявата ръка тази година в Мелбърн", каза Шарапова.

Другият полуфинал може да предложи класиката Серина срещу Винъс. Световната №1 се изправя срещу Доминика Цибулкова, докато Винъс ще се бори с 15 години по-малката от нея Мадисън Кийс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията