Мъри угаси австралийските надежди

Шотландецът мина с 6:3, 7:6(5), 6:3 през Ник Кирьос и е на полуфинал в Мелбърн

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 27 Яну 2015
0
396
Getty Images

С хладнокръвие и обезкуражаваща стабилност Анди Мъри пречупи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Ник Кирьос и вече е на полуфинал на AustralianOpen. 19-годишният австралиец не изглеждаше способен да затрудни световния №6 с леко хаотичната агресия в играта си.

Мъри даде едва 5 точки на свой сервис на съперника в целия първи сет и един пробив за 4-2 се оказа напълно достатъчен за аванс в резултата. Във втория Кирьос отново не получи особени шансове, след като от 2:2 шотландецът спечели и четирите си подавания до 6:6 на нула. Младият австралиец се вбеси от безсилието си в геймовете на Анди и в тайбрека направи няколко неуспешни опита да потроши ракетата си.

Кирьос все пак поведе с 4:3 точки, когато Мъри напомни за доминацията си със страхотен форхенд лоб в движение, след който Ник просто го погледа въпросително и промърмори: "Откъде пък дойде това?!" Световният №6 сервира още едно поднобно изпълнение, но от бекхенд, с което затвори и втория сет със 7:5 точки.

Като под индиго от първия сет, в третия Мъри проби за 4:2 гейма. Само че този път Кирьос получи първите си точки за рибрейк в мача и материализира втората. Шотландецът обаче не остави никакво време на съперника дори да помечтае за обрат, проби го отново за 5:3 и приключи мача на свой сервис.

На полуфинал Мъри ще се изправи срещу Томаш Бердих. Чехът взе последните два мача помежду им и води с 6:4 победи в общата статистика. Анди има шанса да стане първият 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията